Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Θανάσης Σαράντος βγαίνει σε «Αναζήτηση Εργασίας»

Το έργο του Μισέλ Βιναβέρ ανεβαίνει από 20 έως 23 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μέσα στο επαναστατικό κλίμα του Μάη του ’68, ένας πρώην διευθυντής πωλήσεων χάνει τη δουλειά του. Άνεργος, πλέον, αναζητά εργασία. Όταν περνάει από μία βασανιστική συνέντευξη από έναν κυνικό υπεύθυνο προσωπικού μιας πολυεθνικής εταιρείας, βιώνει στο πετσί του την ωμότητα του καπιταλιστικού συστήματος και την απαξίωση του ατόμου και των ελευθεριών του στο βωμό του κέρδους. Αυτό είναι το ανατριχιαστικά προφητικό έργο του Μισέλ Βιναβέρ, «Αναζήτηση εργασίας: έργο σε 30 θραύσματα». 
Main_an_ergasias_2_o._emirzas__th._arsenis

Γραμμένο το 1971 από το σπουδαίο Γάλλο συγγραφέα, ο οποίος ξεκίνησε κατακτώντας σημαντικά αξιώματα στο στρατό και στη συνέχεια υπήρξε στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας Gillete, εξακολουθεί να ισχύει επίμονα και σήμερα.
Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από 20 έως 23 Μαΐου, στο γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Το Γαλλικό Θέατρο A La Grecque». 
Τη σκηνοθεσία του υπογράφει ο Θανάσης Σαράντος, ο οποίος όπως μας εξηγεί «το κείμενο, που διαπνέεται από υποδόριο χιούμορ, καταπιάνεται με το θέμα που καίει σχεδόν κάθε Έλληνα πολίτη, την εύρεση εργασίας, ενώ ανιχνεύει με επιτυχία τις παθογένειες μιας άρρωστης κοινωνίας και μιλά για τον εγκλωβισμό του ανθρώπου στο αέναο κυνήγι του χρήματος και της προσποιητής ευδαιμονίας». Γιατί εκτός από μια νέα εργασία, ο Φαζ αναζητά επίμονα και μία νέα ζωή. 
Παράλληλα με το δράμα του, ξετυλίγονται οι ιστορίες της συζύγου του, Λουίζ, και της έφηβης κόρης του, Ναταλί, οι οποίες ζουν υπό το άγχος της ανεργίας του. «Ίσως έχω μια αντίληψη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που δεν υπάρχει πια. 
Ωστόσο, δεν θεωρώ τον εαυτό μου εμπόρευμα», λέει σε μια σκηνή ο Φαζ και συνοψίζει τον ευτελισμό των κεκτημένων δικαιωμάτων του σύγχρονου πολίτη, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που μοιάζει περισσότερο με άναρχη ζούγκλα», καταλήγει ο Θανάσης Σαράντος., ο οποίος εκτός από τη σκηνοθεσία της παράστασης, αναλαμβάνει και πρωταγωνιστικό ρόλο. 
Παίζουν, επίσης, οι ηθοποιοί: Μιράντα Ζησιμοπούλου, Αγγελική Καρυστινού, Βασίλης Μαργέτης. Τη μετάφραση υπογράφει η Δήμητρα Κονδυλάκη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Βασιλική Σύρμα, την κίνηση η Όλγα Σπυράκη, ενώ τους φωτισμούς ο Σάββας Σουρμελίδης.
Info: από 20 έως 23 Μαΐου στις 21:00. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, 210- 3418550. Τιμή εισιτηρίου: 10€.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...