Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως άλλη Μπλανς Ντιμπουά - Πρώτες φωτογραφίες

Οι Bijoux de Kant παρουσιάζουν το «Ραμόνα travel / η γη της καλοσύνης».
Στην παρθενική τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών, οι Bijoux de Kant επέλεξαν να παρουσιάσουν το έργο της Γλυκερίας Μπασδέκη, «Ραμόνα travel / η γη της καλοσύνης». Πρόκειται για ένα κείμενο που αποτελεί οδοιπορικό στον τόπο του ρομαντισμού με μεταφορικό μέσο το «Λεωφορείον ο πόθος», που διασχίζει τα Βαλκάνια. 

«Η Ραμόνα είναι μια κοπέλα από το Διδυμότειχο και η ιστορία της δεν είναι άλλη από την ιστορία αυτού του τόπου. Είναι και Μήδεια και Αντιγόνη και αφίσα σε σκυλάδικο και συνθηκολογημένη του εμφυλίου. Ταξιδεύει αιώνες αυτή τη διαδρομή από τη γέννα μέχρι το θάνατό της και πάλι απ’ την αρχή. 
Η γλώσσα της έχει το γρατζούνισμα του έρωτα, της ξενιτειάς, της ορφάνιας», σημειώνει ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος της παράστασης, Γιάννης Σκουρλέτης, ενώ καταλήγει: «Η Ραμόνα είναι ένα συγκινητικό ταξίδι πίστης, όπου το θαύμα είναι το τελικό ζητούμενο και η πίστη σ’ αυτό η μόνη αποσκευή». 
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως άλλη Μπλανς Ντιμπουά θα δούμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Συμπρωταγωνιστούν: Λένα Δροσάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Κρις Ραντάνοφ. 
Τη μουσική της παράστασης έχει συνθέσει ο Κώστας Δαλακούρας, με τον Βασίλη Ζιάκα να παίζει ακορντεόν. Την κίνηση έχει επιμεληθεί ο Τάσος Καραχάλιος, ενώ οι φωτισμοί ανήκουν στη Χριστίνα Θανάσουλα.
Info: 1-5 Ιουνίου Πειραιώς 260 (Αποθήκη)
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...