Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σε παγκόσμια πρώτη η «Ιφιγένεια» του Ζαν Ρενέ Λεμουάν με τη Λένα Παπαληγούρα

Μία σύγχρονη εκδοχή του μύθου παρουσιάζεται στο θέατρο «Από Μηχανής».
«Αν κάποιος με αγαπούσε, όλα θα ήταν αλλιώς» λέει η Ιφιγένεια δια στόματος Ζαν Ρενέ Λεμουάν, του γάλλου συγγραφέα δηλαδή, που επιστρέφει στους αρχαίους μύθους για να μιλήσει για τον άνθρωπο σήμερα μέσα από ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο. 
Σε παγκόσμια πρώτη, λοιπόν, παρουσιάζεται η Ιφιγένεια του Ζαν Ρενέ Λεμουάν στο θέατρο Από Μηχανής, σε μια παράσταση όπου ο ίδιος υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία. 
Main_iphigenia

Το έργο αυτό κάνει ένα ταξίδι στη ζωή της Ιφιγένειας ξεπερνώντας το μυθικό πρόσωπο και εστιάζοντας στην ‘ανθρώπινη’ πλευρά: εκείνη τη νεαρή που αναπολεί, ελπίζει, έχει φίλους, σχέσεις αγάπης με τα αδέλφια και τους γονείς της, που μοιράζει τα υπάρχοντά της αφήνοντας παράλληλα σημειώματα για να τα βρουν οι αγαπημένοι της λίγο πριν παραδοθεί για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη θυσία. 
Το έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του «Ελλάς–Γαλλία Συμμαχία 2014» με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της Ιφιγένειας και κάνει πρεμιέρα 5 Μαΐου.
Info: Από 5 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2014. Από Μηχανής θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 210 5231131. Δευτέρα 21.00, Τρίτη 21.00, Τετάρτη 18.30. Γενική είσοδος: 10€.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...