Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Το Εθνικό Θέατρο στο ΔΣ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης και στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα (2-3/5/2014). 

Το Εθνικό Θέατρο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης από τον Οκτώβριο του 2013 και εκπροσωπείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Σωτήρη Χατζάκη. 

Κύριο θέμα της Συνελεύσεως, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των 20 θεάτρων - μελών υπήρξε ο σχεδιασμός νέων προγραμμάτων και συνεργασιών μεταξύ των μελών της Ένωσης. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης Conflict Zones πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2 Μαΐου και η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης "1914" σε σκηνοθεσία Robert Wilson στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας. 

Φωτογραφία 1: Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, Ilan Ronen (Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Habima του Ισραήλ) και με τον Michael Docekal, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας. 


Φωτογραφία 2: Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης και ο Georges Banu, Γραμματέας της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης. 

www.n-t.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...