Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τα λίγα αλλά ηχηρά διεθνή ονόματα του Φεστιβάλ Αθηνών

Οι σταρ του φετινού καλοκαιριού που θα στρέψουν το βλέμμα του κοινού σε Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πειραιώς 260 και Ηρώδειο.
Τις παλιές καλές εποχές, τότε που το χρήμα έρεε και που μπορούσαμε με μεγαλύτερη ευκολία να ανταποκριθούμε στις υπερβολικές συχνά απαιτήσεις τους και στις πληθωρικές αμοιβές τους, μας προτιμούσαν. Τελευταίως, ένεκα κρίσεως, οι διασημότητες του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, οι οποίες είχαν πολλάκις λαμπρύνει με τις παρουσίες τους το Φεστιβάλ Αθηνών, δεν πολυπλησιάζουν την ταλαιπωρημένη Αθήνα. Αν και πάντα υπάρχουν και εκείνοι που δελεάζονται από την Ακρόπολη, τον ήλιο και το χειροκρότημα του φιλόξενου και εξωστρεφούς ελληνικού κοινού… Οι οποίοι έρχονται εφέτος το καλοκαίρι για να μας χαρίσουν την τέχνη τους.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
• Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες γαλλίδες ηθοποιούς θα πρωταγωνιστήσει στις «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία Λυκ Μποντύ. Θέμα του έργου ο έρωτας και τα παιχνίδια γοητείας και δύναμης ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Δίπλα στη σταρ ο γνωστός και από τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο Louis Garell. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από 12 ως 14 Ιουνίου.
• Η ταλαντούχα (και πανέμορφη) κόρη της Ινγκριντ Μπέργκμαν και του Ρομπέρτο Ροσελίνι, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, έρχεται για να ερμηνεύσει από τη θεατρική σκηνή ένα… «οικολογικό πορνό για τη σεξουαλική ζωή των ζώων». Τον γεμάτο χιούμορ μονόλογό της θα σκηνοθετήσει ο Ζακ Κλοντ Καρριέρ. Στην Πειραιώς 260, από 24 ως 26 Ιουνίου.
• Παλιά αγαπημένη του ελληνικού κοινού η Φιόνα Σω επανέρχεται με το έργο του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού». Την παράσταση είχε πρωτοπαρουσιάσει το 2012 στην Επίδαυρο, αυτή όμως τη φορά τη φέρνει στη νέα, πιο εξελιγμένη μορφή της.
• Η Νάνα Μούσχουρη που είχε μετά βαΐων, κλάδων και συναυλιών αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τελικά δεν αποσύρθηκε. Ξανατραγουδάει στο Ηρώδειο, στις 14 Ιουλίου, μαζί με την κόρη της Λενού. 
• Ο σπουδαίος Γίρι Κίλιαν χορογραφεί – χορεύει το «East Shadow» αντλώντας έμπνευση από το «μπεκετικό σύμπαν του θεάτρου του Παραλόγου που προσφέρεται ως αφορμή για σκηνικούς αναστοχασμούς γύρω από την ευάλωτη ανθρώπινη ύπαρξη. Στην Πειραιώς 260, 28 και 29 Ιουνίου.
• Με το «Ionesco suite» ο Γάλλος σκηνοθέτης Εμανουέλ Ντεμαρσύ Μοττά επιστρέφει στην Ελλάδα και στον Ιονέσκο μετά την ανάγνωσή του στο «Ρινόκερο». Στην Πειραιώς 260, 1-3 Ιουλίου.
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...