Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο Νίκος Καραθάνος αναλαμβάνει το ρόλο της μάνας στο «Ματωμένο Γάμο» της Λένας Κιτσοπούλου

«Φυσικά, δεν μπορώ να κάνω πιστά τη γυναίκα και να την ξεπεράσω. Το παν όμως είναι να αφήνεσαι, χωρίς φόβο».
Συναντήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην παράσταση «Αθανάσιος Διάκος - Η επιστροφή», η οποία και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Φέτος, η Λένα Κιτσοπούλου υπογράφει τη δραματουργική επιμέλεια του «Δεκαημέρου», που σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος στο Εθνικό Θέατρο. Παράσταση, η οποία έκανε πρεμιέρα, μόλις, την περασμένη Παρασκευή. 
Όμως, η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών δεν εξαντλείται εδώ, αφού θα συμπράξουν στο «Ματωμένο γάμο» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο χώρο της Πειραιώς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Main_d8a44c246f7b93645ce0408495f7606d

Με την Κιτσοπούλου να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και τον Καραθάνο σε ρόλο… έκπληξη. Θα υποδυθεί τη madre, ελληνιστί τη μητέρα, που πικραμένη από το θάνατο του συζύγου και του μεγαλύτερου γιου της από το χέρι των Φέλιξ, δίνει την ευχή της στο μικρότερο γιο της να παντρευτεί μια κοπέλα που ζει κοντά στην πόλη τους. 
«Η μάνα είναι μία ηρωίδα – σύμβολο του Λόρκα», τονίζει ο Νίκος Καραθάνος και εξηγεί: «Φυσικά, δεν μπορώ να κάνω πιστά τη γυναίκα και να την ξεπεράσω. Είναι αδύνατον. Άλλωστε, το θέατρο δεν είναι ανταγωνισμός φύλων είναι σμίξεις των πάντων… Ξέρετε, μερικές φορές εμείς οι ηθοποιοί παίζουμε τις γυναίκες είτε πολύ θηλυκά, είτε πολύ αρσενικά. Εκεί που έχω καταλήξει, τελικά, είναι ότι το παν είναι να αφήνεσαι, χωρίς φόβο, και τότε βγαίνει ο καλύτερός σου εαυτός».
ww.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...