Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

"Telegraph: Το Ηρώδειο το πιο εντυπωσιακό θέατρο στον κόσμο"

Το Ηρώδειο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αν όχι το πιο εντυπωσιακό, θέατρα του κόσμου σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Telegraph. 
Η Telegraph παραθέτει 12 θέατρα, που αποτελούν τα καλύτερα του κόσμου. Πρώτη επιλογή είναι το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, που κοσμεί από τον 2ο αι. μ.Χ τη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών.

Telegraph: Το Ηρώδειο το πιο εντυπωσιακό θέατρο στον κόσμο

Η Telegraph παραθέτει και πληροφορίες σχετικά με το Ηρώδειο όπως το γεγονός ότι η αναστήλωση στις θέσεις των θεατών και την ορχήστρα, άρχισε τη δεκαετία του 1950, ενώ από τότε έχει φιλοξενήσει σπουδαίες συναυλίες, από την Μαρία Κάλλας μέχρι τον Ελτον Τζον. 

Χτίστηκε από τον πάμπλουτο Ηρώδη Αττικό, φιλόσοφο και γόνο παλιάς αθηναϊκής οικογένειας, στη μνήμη της συζύγου του Ρήγιλλας. 

Η λίστα συμπληρώνεται από 11 ακόμη θέατρα τα οποία είναι τα ακόλουθα: The Seebühne, το πλωτό θέατρο στην Αυστρία Gran Teatro La Fenice στην Ιταλία Copenhagen Opera House στη Δανία Fox Theatre στις ΗΠΑ Guangzhou Opera House στην Κίνα Minack Theatre στη Μ. Βρετανία Winter Garden and Elgin Theatre στον Καναδά Oslo Opera House στη Νορβηγία Wuxi Grand Theatre στην Κίνα Boston Opera House στις ΗΠΑ Walt Disney Concert Hall στις ΗΠΑ.

www.ellines.com 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...