Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή ανοίγει ξανά με νέο κύκλο παραστάσεων

​Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων, του μεγάλου σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή που έφυγε από τη ζωή, ανοίγει ξανά τις πύλες του στις 12 Μαρτίου.
Το νέο πρόγραμμα  παρουσίασε  το μεσημέρι της Τρίτης 14/01, σε ειδική εκδήλωση η Ειρήνη Λεβίδη και περιλαμβάνει παραστάσεις που σκεφτόταν να ανεβάσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης για τα επόμενα χρόνια, αλλά και παραστάσεις από νεανικές ομάδες, διημερίδα για το έργο του καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας και σκηνογραφίας.
Το θέατρο Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή ανοίγει ξανά με νέο κύκλο παραστάσεων!

Ο προγραμματισμός έχει γίνει από τους παλιούς και καλούς συνεργάτες του σκηνοθέτη, τους Σίμο Κακκάλα, Δημήτρη Καρατζά, Έκτωρα Λυγίζο, Ηρώ Μπέζου, Αργύρη Πανταζάρα, Χάρη Φραγκούλη, Νίκο Καραθάνο, Νίκο Μαστοράκη, Δημήτρη Μαυρίκιο, Βασίλη Παπαβασιλείου, Ρένη Πιττακή, αν και όπως σημείωσε η κ. Λεβίδη, στον Βογιατζή δεν άρεσαν ποτέ οι συνεχιστές.
Το πρόγραμμα του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής είναι:
 
Παραστάσεις 2014
 
«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη με τον Νίκο Κουρή και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από 3 Μαρτίου. Η παράσταση θα πλαισιωθεί από έκθεση φωτογραφίας.
 
«Το κορίτσι που έπεσε στο πηγάδι», από την ομάδα Kursk, με τους Χάρη Φραγκούλη, Αργύρη Πανταζάρα, Ηρώ Μπέζου, Γιάννη Παπαδόπουλο. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις αρχές Μαρτίου.
 
Μια συμμετοχή έκπληξη της γαλλίδας ηθοποιού Valerie Dreville.
 
Σειρά : Μονόλογοι
 Ο «Ακατανόμαστος» του Μπέκετ από τον Αργύρη Πανταζάρα, σε δική του σκηνοθεσία και σκηνογραφία.

«Ο ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας Αναγνωστάκη με την Ρένη Πιττακή.

«Λαχταρώ» της Σάρα Κέιν από τον Εκτορα Λυγίζο.
 
Παραστάσεις 2015

«Φαέθων» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά με τη συμμετοχή πολλών ηθοποιών που συνεργάστηκαν στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

«Nothing for Νothing», του Γιώργου Διαλεγμένου σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου

«Κάτω απ' το δέρμα μου ένας άλλος» του Μιχάλη Βιρβιδάκη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη
«Το 7ο ρούχο» της Ευγενίας Φακίνου- Αναβίωση της παράστασης του Δημήτρη Μαυρίκιου, από τον ίδιο τον σκηνοθέτη
 
Βραβείο Σκηνοθεσίας Λευτέρης Βογιατζής
 
Παράλληλα θεσπίζεται το Βραβείο Σκηνοθεσίας Λευτέρης Βογιατζής σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, που θα απονέμεται κάθε δύο χρόνια στον καλύτερο νέο Ευρωπαίο σκηνοθέτη. Το βραβείο για το νικητή θα είναι 30.000 ευρώ, αλλά και η παραγωγή της παράστασης που θα ανεβαίνει στο θέατρο της Κυψέλης.

www.star.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...