Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο Αύγουστος Κορτώ συναντά τη Μαργαρίτα Καραπάνου

Στον θεατρικό μονόλογο «Η μαμά μου η Κασσάνδρα» συναντούνται δύο σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς.
Σε μια νοερή συνάντηση και συνδιαλλαγή εισέρχεται ο Αύγουστος Κορτώ με τη Μαργαρίτα Καραπάνου και συγκεκριμένα το έργο της «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος». Σε ένα εξομολογητικό –και ομολογουμένως συγκινητικό- κείμενο του Κορτώ, ο συγγραφέας εξηγεί τους λόγους που τον έχει στιγματίσει τόσο το συγκεκριμένο έργο της Καραπάνου.
Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο ίδιος: «Απ’ την πρώτη παγερή σελίδα μέχρι την τελευταία, η καλειδοσκοπική της κατάδυση στην αγριότητα της παιδικής ηλικίας, της μνήμης και των αισθήσεων, συνθέτει κατ’ εμέ έναν απ’ τους σπουδαιότερους θησαυρούς της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας.
Main_ninios

Και, καθώς το ζήτημα της ψυχικής νόσου και η μετάπλασή της μέσα απ’ την τέχνη της γραφής είναι στοιχεία αλληλένδετα με τον βίο και τα βιβλία της Καραπάνου, όταν η μητέρα μου αυτοκτόνησε στα τέλη του 2002 -έπειτα από τριάντα χρόνια πάλης με τη διπολική διαταραχή-, ο πόνος της απώλειάς της δέθηκε αυθόρμητα κι ανεξήγητα με την Κασσάνδρα, γεννώντας έναν μονόλογο που συνδύαζε πραγματικότητα και μύθο». 
Ο μονόλογος αυτός σήμερα γίνεται παράσταση και ανεβαίνει στο θέατρο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία, μουσική και ερμηνεία Γιώργου Νινιού και ενορχήστρωση Γιώργου Αναστασόπουλου. 
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα 22 Ιανουαρίου.
Info: Από 22 Ιανουαρίου 2014. «Η μαμά μου η Κασσάνδρα» του Αύγουστου Κορτώ. 
Κάθε Τετάρτη στις 18:00 & Πέμπτη στις 20:00. Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο. Αγγέλων Βήμα, θεματική ενότητα «Οι Αιρετικοί» 
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...