Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» με τον Δημήτρη Καταλειφό

Το έργο του Τέρενς Ράττιγκαν ανεβαίνει στο «Εμπορικόν» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.
Η συνεργασία μεταξύ τους φαίνεται να ανθίζει και μετά την επιτυχημένη «Ολεάννα» τους, αφού η σκηνοθέτης Ελένη Σκότη και ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός συνεχίζουν με μία ακόμα θεατρική σύμπραξη. Το έργο «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» θεωρείται και από τον ίδιο τον συγγραφέα του, τον Τέρενς Ράττιγκαν, το πιο αντιπροσωπευτικό της δημιουργικής του πορείας. 
Main_omadiki_1mb

Εμπνευσμένο από ένα πραγματικό πρόσωπο, από έναν κλασικό φιλόλογο που είχε ο ίδιος ο Ράττιγκαν ως μαθητής στο σχολείο, πραγματεύεται τη ζωή του Άντριου Κρόκερ-Χάρις, ενός κλασικού φιλολόγου που διδάσκει σε ένα τυπικό αγγλικό κολέγιο, ο οποίος δεν είναι καθόλου αρεστός στους μαθητές, στους συναδέλφους του, ούτε καν στην ίδια του τη γυναίκα. 
Μια αυθόρμητη πράξη όμως καλοσύνης προερχόμενη από ένα παιδί, γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι περίπλοκες σχέσεις των ηρώων, οι οποίοι δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τη ζωή τους. 
Δίπλα στον Δημήτρη Καταλειφό θα δούμε τους ηθοποιούς Άγη Εμμανουήλ, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο, Λουκία Μιχαλοπούλου, κ.ά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Σκότη, τα σκηνικά-κοστούμια η Εύα Μανιδάκη και τη μουσική ο Σταύρος Γασπαράτος. 
Το έργο θα ξεκινήσει 20 Δεκεμβρίου και θα παίζεται στο θέατρο Εμπορικόν.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...