Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Amor-Έρωτας και χρήμα στο Άττις πάνω στο κείμενο του Θανάση Αλευρά και σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου

Μετά το συνταρακτικό «Alarme» που σχολίαζε τη διαφθορά της εξουσίας μέσα από τη σύγκρουση της Μαρίας Στιούαρτ και τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ο Θόδωρος Τερζόπουλος περνάει σε ένα κείμενο που καταδεικνύει τη συμπεριφορά των «υπηκόων». 
Πρόκειται για το «Αmor», το νέο ποιητικό έργο του Θανάση Αλευρά που ερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά σε περίοδο κρίσης, εστιάζοντας στη διαχείριση του έρωτα και του χρήματος. Σύμφωνα με τον διεθνή μας σκηνοθέτη αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς «υπαγορεύει μια ιδιαίτερη ερμηνευτική γλώσσα» από τους ηθοποιούς του.

Η σκηνή είναι ο χώρος μιας δημοπρασίας, όπου δειγματίζονται, κοστολογούνται και ξεπουλιούνται οι ρόλοι, τα θεατρικά αξεσουάρ, τα συναισθήματα, οι μνήμες, τα μέλη του ανθρώπινου σώματος. Οι τιμές επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου.
Οι ηθοποιοί σχολιάζουν με χιούμορ τη σύγχρονη πραγματικότητα, ερμηνεύουν ακραίες συμπεριφορές ανθρώπων που χειραγωγούνται από την εξουσία και χειραγωγούν ο ένας τον άλλον, σε περίοδο κρίσης. Ωστόσο όλα υπονομεύονται από την υπόσχεση του έρωτα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη εξανθρωπισμού.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τι
Amor
Πού
Τηλ.: 210-5226260
Συγγραφέας
Θανάσης Αλευράς
Σκηνοθέτης
Θεόδωρος Τερζόπουλος
Ηθοποιοί
Αγλαΐα Παππά, Αντώνης Μυριαγκός
Συντελεστές
Σκηνική εγκατάσταση-Σύνθεση κειμένων: Θεόδωρος Τερζόπουλος. Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης. Κοστούμια: ΛΟΥΚΙΑ. Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης, Τεχνικός υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Μπεθάνης. Εκτέλεση σκηνικής εγκατάστασης: Χαράλαμπος Τερζόπουλος. Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή. Φωτογραφίες: Johanna Weber
Πότε
6 Δεκεμβρίου
Μέχρι Πότε
Κυριακή των Βαΐων
Τι ώρα
Τετάρτη-Σάββατο: 21.00. Κυριακή: 19.00
Διάρκεια
55'
Διάλειμμα
Όχι
Εισιτήρια
15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο)
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...