Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο δρόμος περνά και φέτος από το Τέχνης

Η επετειακή αναβίωση της παράστασης «Ο δρόμος περνά από μέσα» σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου επαναλαμβάνεται.
Επανέρχεται και φέτος, από 7 Νοεμβρίου, στο προσανατολισμένο έτσι κι αλλιώς στο νέο ελληνικό έργο «Υπόγειο» του «Θεάτρου Τέχνης» η επετειακή αναβίωση της βραβευμένης παράστασης του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα» σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. 

Γραμμένο το 1990, πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο και σίγουρα από τα πιο ώριμα έργα του «πατριάρχη του νέου ελληνικού θεάτρου» στο οποίο μέσα από μια φαινομενικά απλή ιστορία, σκιαγραφείται ένα πεδίο σύγκρουσης αρχών και αξιών. Αλλά και οι χαρακτήρες του συγκεκριμένου έργου είναι από τους πιο μεστούς και «ανθρώπινους» ολόκληρης της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. 
Στη συγκεκριμένη παράσταση αποδίδονται από μια διανομή που επιτρέπει τη συνύπαρξη παλαιότερων με νέους ηθοποιούς του «Τέχνης». Ήτοι τους: Γιάννη Φέρτη, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Αλέξανδρο Πέρρο και Φωτεινή Μπακλατζίογλου.
Έργο επίκαιρο, αποδίδει με τον πιο θεατρικό τρόπο έναν κόσμο που μεγάλωσε με το όνειρο της «αρπαχτής» για να καταλήξει χαμένος, μπερδεμένος και «απογοητευμένος» σε δρόμους και πλατείες.
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...