Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Έμπορος της Βενετίας» με Τσακίρογλου, Γεωργακόπουλο, Σκουλά, Μουμούρη και Δεντάκη

Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σπύρου Ευαγγελάτου προσεχώς στο «Ακροπόλ».
Τον  «Έμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ ανεβάζει για λογαριασμό του θεάτρου «Ακροπόλ» ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Τον ρόλο του τοκογλύφου Σάιλοκ επωμίζεται ο Νικήτας Τσακίρογλου. Το πολύ γνωστό σαιξπηρικό έργο υπολογίζεται πως γράφτηκε ανάμεσα στο 1594 και 1597. 

Αν και αρχικά ανήκε στις «κωμωδίες», έγινε περισσότερο γνωστό για τις δραματικές του σκηνές, όπως εκείνη του δικαστηρίου. Αλλά και για τη σκιαγράφηση του Εβραίου Σάιλοκ που θέτει ερωτήματα αντισημιτισμού. Ο τίτλος του έργου αναφέρεται στον έμπορο Αντόνιο, τον οποίο εδώ αναλαμβάνει να αποδώσει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Η Μαρία Σκουλά στον ρόλο της Πόρσια, ο Μάξιμος Μουμούρης ως Μπασάνιο, ο Παντελής Δεντάκης ως Λάνσελοτ, η Τζίνη Παπαδοπούλου στον ρόλο της Νερίσα και ο Θανάσης Κουρλαμπάς σε εκείνον του Γκρατσιάνο συμπληρώνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα διανομή. 


Στο πλευρό τους ακόμα οι: Κώστας Κορωναίος, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Καραμπέτσης, Θωμάς Γκαγκάς και Γεράσιμος Σκαφίδας.
Το έργο ανεβαίνει στη μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη. Το σκηνικό ετοιμάζει ο Γιώργος Πάτσας και τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ. Η μουσική θα είναι του Γιάννη Αναστασάκη.

Η πρεμιέρα υπολογίζεται στα τέλη Οκτώβρη.
www.tospirto.net/ Έλενα Γαλανοπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...