Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ANAIS+HENRY. A LOVE SONG


Ύστερα από την θετική ανταπόκριση στην παρουσίαση της περφόρμανς Anais+Henry. A love song την περσινή χρονιά , η θεατρική ομάδα L.en.te Theatre Com. , επανέρχεται με ένα  ανανεωμένο και διαφοροποιημένο από το προηγούμενο σκηνικό ανέβασμα ,στην αυλή του χώρου πολιτισμού Βρυσάκι.   

Η παράσταση είναι βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια της Αναίς Νιν , τα μυθιστορήματα του Χένρυ Μίλλερ , την ερωτική τους αλληλογραφία και από βιογραφικές πηγές.

ANAIS+HENRY. A LOVE SONG
Η Αναίς Νιν ήταν από τις πρώτες γυναίκες που εξερεύνησε την ερωτική γραφή . Ιδεαλίστρια , ευφυής , αναζητούσε αδιάκοπα την πραγματική της ταυτότητα ως γυναίκα και ως καλλιτέχνης , θα πειραματιστεί με την ζωή της , θα φτάσει στα άκρα τις σχέσεις της μ'όλους όσους αγάπησε και αυτούς τους πειραματισμούς θα τους αποτυπώσει στο χαρτί . Σε διαρκή ανησυχία ψάχνοντας πάντα κάτι πιο μεγάλο από την ανθρώπινη ευτυχία , κάτι που θα ξεπερνάει τα σύνορα των ανθρωπίνων σχέσεων . 'Ενα ανήσυχο πνεύμα που αγωνιζόταν μέχρι το τέλος , για το δικαιωμα της στην ελευθερία της έκφρασης και της ελεύθερης επιλογής . ''Αν δεν είχα δημιουργήσει ολοκληρωτικά έναν δικό μου κόσμο , θα είχα σίγουρα πεθάνει μέσα στο κόσμο των άλλων .'', έγραψε διχασμένη ανάμεσα στον μεγαλοαστικό τρόπο ζωής και τον μποέμικο κόσμο που τόσο την γοήτευε . 'Εγινε ευρέως γνωστή με την έκδοση των ημερολογίων της την δεκαετία του ' 60.

Το 1932 στο Παρίσι γνώρισε τον Χένρυ Μίλλερ και ξεκίνησε η παράνομη ερωτική τους σχέση που η επιρροή της τους στιγμάτισε και τους άλλαξε σαν ανθρώπους και συγγραφείς . Ο Μίλλερ την βοήθησε να συμφιλιωθεί με τον κόσμο και την μύησε στον ελεύθερο τρόπο ζωής του παρισινού μποέμικου κύκλου των καλλιτεχνών. Η Αναίς Νιν , όταν εκείνος ήταν απένταρος τον συντηρούσε και χρηματοδότησε την πρώτη έκδοση του ''Τροπικού του Καρκίνου ''.

Δυο πολύ δυνατές προσωπικότητες που συναντιούνται για να ανακαλύψουν τα πάντα εκ νέου , με μια περίεργη μίξη σοβαρότητας και ελαφρότητας . Δυο παράλληλοι βίοι, δυο παράλληλα σύμπαντα που σε μια σημαντική καμπή της ζωής τους συναντιούνται , αγαπιούνται βαθειά και χωρίζουν ύστερα από μια μακροχρόνια δύσκολη και γεμάτη εντάσεις σχέση.

Από τη θεατρική ομάδα L.EN.TE Theatre Com.
Σκηνοθεσία- δραματουργική σύνθεση : L.EN.TE Theatre Com.
Μετάφραση : Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης , Αναστασία Σταθοπούλου
Φωτισμοί : Λευτέρης Ελευθεριάδης|
Επιμέλεια κίνησης : Rowan Thorpe , L.ente Theatre Com.
Foto – video-art : David Fontani
Επεξεργασια φωτο. : Ελίζα Θεοδωράνου
Δημιουργία αφίσας : Κώστας Μουρτζάκης
Σκηνογραφία – μουσική επιμέλεια: Les enfants terribles 

Ερμηνεύουν: Λευτέρης Παπακώστας, Αναστασία Σταθοπούλου, Λίνα Φούντογλου 

Ημέρες Παραστάσεων:Κάθε Κυριακή στις 9:00 μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων:8€
Διάρκεια:70'
Link:www.vryssaki.gr
Πληροφορίες:
Τηλ. κρατήσεων: 210 3210179
Πρεμιέρα:12/05/2013
Τέλος Παράστασης:02/06/2013
Θέατρο:ΒΡΥΣΑΚΙ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ 
Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι
www.videatro.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...