Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Το δέντρο του Οιδίποδα στο «Θησείο»

Μετά το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» που ξεχώρισε και αγαπήθηκε από το κοινό, η Ομάδα Ιδέα, δηλαδή ο Κώστας Γάκης, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής παρουσιάζουν από τις 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο Θησείο την νέα τους παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα». 
IMG_5074

Έξι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης ως μουσικός σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ” την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.
IMG_5143
Από κλαδί σε κλαδί ταξιδεύουν μέσα και πέρα από τον μύθο της καταραμένης γενιάς των Λαβδακιδών σε μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές χοϊκές αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες.
IMG_5174
Ένας 6μελης χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ' έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ” αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα.
IMG_5299
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) και ο θίασος (Μαρίνα Αργυρίδου, Εκτορας Λίατσος, Γιωργος Βουρδαμής – Μαυρογεννης, Νεφελη Μαρκακη)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή
Live Μουσική: Κώστας Γάκης
Εικαστική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης

IMG_5295
Ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μαρίνα Αργυρίδου, Εκτορας Λίατσος, Αθηνά Μουστάκα, Γιώργος Βουρδαμής – Μαυρογέννης, Νεφέλη Μαρκάκη.
www.artplay
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...