Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται «Το τέλος της τραγωδίας;». Ημερίδα και παράσταση με αφορμή το «Βίο του Κράσου» του Πλουτάρχου.

Η σημερινή κρίση των παραστάσεων αρχαίου δράματος οδηγεί σε ένα αδιέξοδο τέλος τους; Ή μήπως μπορεί να σηματοδοτεί την αφετηρία για μια νέα αρχή; 
Με αφορμή το «Βίο του Κράσου» του Πλουτάρχου, την τελευταία γνωστή παράσταση τραγωδίας στα αρχαία χρόνια, στα 53 π. Χ., το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας «Λάιος» παρουσιάζουν σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μια ημερίδα και μια παράσταση με τίτλο «Το τέλος της τραγωδίας;», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή και σκηνοθέτη, Γιάγκου Ανδρεάδη. 


Η παράσταση θα ανέβει στη Θήβα και στην Αθήνα, ενώ η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα, την επομένη της παράστασης.


Η παράσταση

Ισορροπώντας ανάμεσα στον αυθεντικό τραγικό λόγο και στην κληρονομιά του Μπρεχτ το έργο του Γιάγκου Ανδρεάδη Το τέλος της Τραγωδίας  αποτελεί σύνθεση των Βακχών του Ευριπίδη και του Κράσου του Πλουτάρχου. Ο τραγικός και ο μπρεχτικός κώδικας αποτελούν και την βάση για την ερμηνεία την κίνηση, την μουσική και την υποκριτική ερμηνεία της παράστασης. 


Παίζουν: Εβίτα Λύκου, Μίνα Μαστροκάλου, Κώστας Μητράκας, Γιάννης Παυλόπουλος, Άρης Σκλάβος, Χριστίνα Τζιάλλα, Διονύσης Χριστόπουλος. Κίνηση & Διδασκαλία ρόλων: Τζένη Αρσένη. Μουσική: Κώστας Χαριτάτος. Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Μητράκας.
Info: 27 Νοεμβρίου 2015. Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Ώρα: 21:00. 
30 Νοεμβρίου 2015. Κινηματοθέατρος «Τριανόν», Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Τηλ.: 2108215469 &2108222702. Ώρα: 21:00. Είσοδος: 10 €.

 
Η ημερίδα
Καλλιτέχνες και διδάκτορες που ειδικεύονται ταυτοχρόνως ερευνητικά ή/ και δημιουργικά στο αρχαίο δράμα θα μετάσχουν σε μια ημερίδα που θα επικεντρωθεί στις σχέσεις της τραγωδίας με το νεώτερο θέατρο, την όπερα, τον κινηματογράφο, τον χορό κ.α., αλλά και την σημασία του αρχαίου δράματος στην σημερινή ελληνική και παγκόσμια συγκυρία. 
Μετέχουν με ανακοινώσεις  οι: Δήμητρα Αναστασιάδη, Τζένη Αρσένη, Φάνης Καφούσιας, Εβίτα Λύκου, Κώστας Μητράκας, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, Κώστας Πουλής. 
28 Νοεμβρίου 2015. Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Ώρα: 10:00 – 14:00. Πληροφορίες στην Οργανωτική Γραμματεία: Μαρία Ντέκα, deca@idis.gr | 69.74.78.24.11
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...