Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Η Θεατρική Τέχνη και το Παρόν του Ελληνικού Θεάτρου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία της με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, παρουσιάζει μια συζήτηση για το θέατρο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους. 

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι.


Έχει δώσει διαλέξεις πάνω στο Σύστημα του Στανισλάφσκι και την Μέθοδο του Actors Studio, σε Πανεπιστήμια, Δραματικές Σχολές και Σχολές Κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού, και αλλού). Έχει σκηνοθετήσει και έχει παίξει σε έργα του ελληνικού ρεπερτορίου στη Νέα Ελληνική Σκηνή της Νέας Υόρκης, την οποία ίδρυσε το 1983. Είναι Δια Βίου Μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Στην διάρκεια της συζήτησης, που θα έχει ως έναυσμα τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, ο Ανδρέας Μανωλικάκης θα αναφερθεί σε διάφορα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους του θεάτρου. Θα μιλήσει μεταξύ άλλων για το Σύστημα Στανισλάφσκι, τη Μέθοδο του Actors Studio, την θεατρική εκπαίδευση, τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, τη μετάφραση, την κριτική, την ανάλυση του κειμένου το επάγγελμα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 12:00 με 16:00 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δυνατή κατόπιν έγκρισης δήλωσης συμμετοχής και αποστολής βιογραφικού. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015. 

Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ 

www.hau.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...