Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

«Ο Μικρός Χίτλερ» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ο νεαρός, αποτυχημένος ζωγράφος, Αδόλφος Χίτλερ περνούσε την πόρτα του ιατρείου του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ; Τι θα γινόταν αν  αποφάσιζε στην τρυφερή αυτή ηλικία να ξεκινήσει ένα ταξίδι στον κόσμο του υποσυνειδήτου, ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο διάσημο ντιβάνι; Θα γραφόταν, άραγε, διαφορετικά η ιστορία του 20ού αιώνα; Η πορεία της ανθρωπότητας θα έπαιρνε άλλη κατεύθυνση; Η μήπως δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα; Υποθέσεις…

Ο Γερμανός συγγραφέας με τη μυστική ταυτότητα και το ψευδώνυμο Άρνολτ Μπέρνφελντ, στο σπουδαίο έργο του «Ο μικρός Χίτλερ», δίνει ζωή σε μια φανταστική συνάντηση μεταξύ δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της ιστορίας.
Συνδυάζοντας τα πραγματικά γεγονότα με τη μυθοπλασία, με δόσεις χιούμορ και φιλοσοφίας, φέρνει αντιμέτωπες δύο μορφές παγκοσμίως αναγνωρίσιμες, τον Φρόυντ και τον Χίτλερ, σε μια μεταβατική και κρίσιμη φάση τόσο της ζωής τους, όσο και της ίδιας της Ιστορίας.
Το έργο, γραμμένο το 1993, παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα. Από τις 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου, συστήνουν μια εκδοχή του «Μικρού Χίτλερ» στο ελληνικό κοινό, ενσαρκώνοντας τους δύο ήρωες και υπογράφοντας παράλληλα τη σκηνοθεσία.
Συντελεστές
Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου
Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου
Σύμβουλοι κειμένου: Χριστόφορος Λιοντάκης & Αριστοτέλης Χαϊτίδης
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κουστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Χαράλαμπος Γογιός
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη & Δομνίκη Μητροπούλου
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Video Trailer: Γιώργος Αλεξίου & Αθανάσιος Μυλωνόπουλος
Σκηνοθεσία & Ερμηνεία:  Γεράσιμος Μιχελής & Γιώργος Χριστοδούλου



 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
Ο  Γεράσιμος Μιχελής γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στα ΤΕΙ Χαλκίδας, Διοίκηση Επιχείρησης. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη. Παρακολούθησε το 3χρονο εργαστήριο αρχαίου δράματος του αείμνηστου Λευτέρη Βογιατζή που κατέληξε  στο ανέβασμα της παράστασης της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Μέσα από τον χορό, ερμήνευσε τον Κρέοντα, σε σκηνοθεσία Λ. Βογιατζή.  Έχει δουλέψει, επί μακρόν, σε κρατικές και ημικρατικές σκηνές, καθώς επίσης και στο ελεύθερο θέατρο. Συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες, Έλληνες και ξένους, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους. Συμμετείχε σε ταινίες μικρού κ μεσαίου μήκους και σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την ομάδα του Στάθη Λιβαθινού, συμμετείχε στην πολυταξιδεμένη  Ιλιάδα και στον επιτυχημένο Γάμο του Φίγκαρο, σε  σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι η Ηλέκτρα του Σοφοκλή που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών φέτος το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ντέλλα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Απόφοιτησε απο τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2009. Έχει συνεργαστεί με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Χρίστο Λύγκα, τον Κωσταντίνο Ντελλα και άλλους.  Απο το 2011 που συνεργάζεται με τον Στάθη Λιβαθινό έχει δουλέψει σε έργα όπως ο Ερωτόκριτος του Κορνάρου, ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι και η Ιλιάδα του Ομήρου, η οποία ταξίδεψε σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
«Ο Μικρός Χίτλερ» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
~ βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Arnold Bernfeld ~
Πρεμιέρα 5 Οκτωβρίου
~ μόνο για 16 παραστάσεις ~
Θέατρο του Νέου Κόσμου
[Κάτω Χώρος]
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, 2109212900

Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 / 5.10 έως 24.11 / Διάρκεια: 85’
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 12€, Εκπτωτικό & Φοιτητικό 10€, Kάρτα ανεργίας 8€, Ατέλειες 5€

 www.theatroland.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...