Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Θεατρικό Εργαστήριο στο Πάντειο

Βασισμένο σε υλικό από τα φινάλε των Βακχών του Ευριπίδη και από τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, αλλά και σε στοιχεία από σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές τραγωδίες, αρχίζει απόψε και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου στον τρίτο όροφο του Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, από τις 7.30 έως τις 10.30 μ.μ., ένα θεατρικό εργαστήριο του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, την ευθύνη του οποίου έχει ο Γιάγκος Ανδρεάδης.
Θεατρικό Εργαστήριο στο Πάντειο

Αφετηρία και ερέθισμα της δραματοποίησης αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός που αφορά στην τελευταία παράσταση αρχαίου δράματος κατά την αρχαιότητα με ένα απόσπασμα από τιςΒάκχες μπροστά στην αυλή των Πάρθων, οι οποίοι το 53 π.Χ. είχαν μόλις συντρίψει τους Ρωμαίους. Στη διάρκεια της παράστασης αυτής, ο ηθοποιός Ιάσων ο Τραλλιανός πήρε από τα χέρια ενός Πάρθου το κομμένο κεφάλι του Ρωμαίου στρατηγού Κράσου και καρφώνοντάς το στον θύρσο έπαιξε την σκηνή της τρελής Αγαύης στο φινάλε του έργου.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου νέοι ηθοποιοί, ερευνητές και άλλοι θεατρικοί συντελεστές θα κληθούν να σκεφτούν και να προτείνουν ιδέες και σκηνικές εκδοχές, που θα καταλήξουν σε ανοιχτή πρόβα.
Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα επαναληφθούν στις 14, 21, 28 Απριλίου και 5 Μαΐου με ενδεχόμενη επέκταση του προγράμματος. Υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο ομότιμος καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί για δηλώσεις συμμετοχής με τον Κώστα Μητράκα στο τηλέφωνο 6997003415 και στο mail drama.centre@panteion.org.
www.avgi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...