Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Συζήτηση για τον "αινιγματικό " στο Εθνικό Θέατρο

Σειρά συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το συμπόσιο του μήνα» καθιερώνει από φέτος το Εθνικό Θέατρο, με στόχο τη συμβολή στον δημόσιο διάλογο πάνω σε κεντρικά θέματα της θεατρικής αλλά και ευρύτερα της πολιτισμικής μας ζωής.
Συζήτηση για τον "αινιγματικό " στο Εθνικό Θέατρο

Η πρώτη εκδήλωση θα έχει τίτλο «Άμλετ, ο αινιγματικός πρίγκιπας» και στο επίκεντρό της θα βρεθεί το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και οι αναγνώσεις της πνευματικής περιπέτειας του κεντρικού του ήρωα. Στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στις 8.00 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή του κτηρίου Τσίλλερ, θα μιλήσουν ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας Ματθαίος Γιωσαφάτ, καθώς και ο διευθυντής του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης, συγγραφέας και μεταφραστής πολλών έργων του Σαίξπηρ, μεταξύ των οποίων και ο Άμλετ, ο οποίος παρουσιάζεται αυτές τις μέρες σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολουθεί θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό, με συντονιστή τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ηρακλή Λογοθέτη.
Τα "Συμπόσια του μήνα" θα πραγματοποιούνται την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα στο Εθνικό Θέατρο, με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
www.avgi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...