Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

15 Δεκεμβρίου "Party Time" του Πίντερ-15 Απριλίου "Βασιλιάς Ληρ", Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Tomaz Pandur

Ένας απ’ τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες στην Ευρώπη ο Tomaz Pandur έρχεται στην Ελλάδα για να σκηνοθετήσει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τον «Βασιλιά Ληρ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ με τον Γιώργο Κιμούλη στο ομώνυμο ρόλο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία στην Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.


Η πρεμιέρα του έργου έχει οριστεί στις 15 Απριλίου 2015.
Την εποχή αυτή ο Tomaz Pandur ολοκληρώνει τις πρόβες του στον «Φάουστ» του Γκαίτε, που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης, Τεάτρο Βάλλε Ίνκλαν στις 21 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά έρχεται στην Αθήνα για να αποφασίασει για την υπόλοιπη διανομή του «Βασιλιά Ληρ». 
Η παράσταση θα ανέβει σε δραματουργική επεξεργασία Leda Kastelan & Livia Pandur, σκηνικά Sven Jonke (Numen), μουσική Boris Benko (Silence), σχεδιασμός video Dorian Kolundzia και έχει ήδη αρχίσει η οργάνωση παγκόσμιας περιοδείας της.
Η παραγωγή είναι της RENOVARTIO IKE.
------------------------------------------------------------------------
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
Από τις 15 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015 ο Γιώργος Κιμούλης θα παρουσιάσει το έργο του Harold Pinter «Party Time», κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στο Θέατρο Από Μηχανής στην Αθήνα και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.
Είναι μία παράσταση, που βασίζεται στα πολιτικά έργα του Pinter «Party Time», «Mountain language» «One for the road» και «The new world order».

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κιμούλη και εκτός απ’ τον ίδιο στην παράσταση παίζουν: Αναστασία Κατσιναβακη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Ελπίδα Μπραουδάκη, Αρετή Ντάλιου, Στάθης Παναγιωτίδης, Βασίλης Πουλάκος, Γιώργος Στριφτάρης, Χρήστος Συριώτης, Ειρήνη Τσάβα.
www.facebook.com/george.kimoulis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...