Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

H παράσταση «Εργασία Βάκχες» έρχεται και στην Αθήνα

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου αφηγείται την τραγωδία του Ευριπίδη με έναν προσωπικό και ανορθόδοξο τρόπο.

Mετά από 11 sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη και συμμετοχή στο φεστιβάλ των Αισχυλείων 2014 στην Ελευσίνα, η παράσταση «Εργασία Βάκχες» έρχεται και στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο "Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες".

Πρόκειται για μια solo performance  του Ανδρέα Κωνσταντίνου, στην οποία ο ηθοποιός αφηγείται επί σκηνής τις "Βάκχες" του Ευριπίδη.  Η παράσταση περιλαμβάνει στοιχεία από σωματικό και αφηγηματικό θέατρο, χορό, γλυπτική, ζωγραφική και μουσική. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι επίσης του Κωνσταντίνου.

H παράσταση «Εργασία Βάκχες» έρχεται και στην Αθήνα

«Έψαχνα σύμβολα» γράφει ο πρωταγωνιστής της «Μικράς Αγγλίας» του Παντελή Βούλγαρη στον ιστότοπο του «Εργασία Βάκχες» (www.projectbacchae.com). «Είδα πολλά σύμβολα από πλανήτες, έννοιες, έθιμα, ζώα, μυθικά πλάσματα και χώρες. Κατά την αναζήτηση μου στα σύμβολα του θανάτου, ανακάλυψα το κεφαλαίο θήτα (Θ). Παρατήρησα το γράμμα αυτό καλά. Μέτρησα το αλφάβητο και είδα πως είναι το νούμερο 8. Έτσι μετέτρεψα το  πεζό θήτα (θ) σε πλαγιασμένο 8 που είναι το σύμβολο του απείρου και χρησιμοποιείται σαν θεϊκό σύμβολο στην παράσταση

Φέρνοντας τις σκέψεις αυτές στο κείμενο ο Κωνσταντίνου μπόρεσε να διακρίνει την Θήβα, την νέα θρησκεία που επιβάλλει ο καινούριος θεός, το θάρρος του Κάδμου, το θράσος του Πενθέα, τον θυμό του Διονύσου, τον θρήνο της Αγαύης. «Έτσι προέκυψε το θΘ σαν σύμβολο της ομάδας της συγκεκριμένης εργασίας. Αν θα έπρεπε να δώσω έναν ορισμό για τα δύο αυτά θήτα, θα έλεγα το θέατρο ενάντια στο Θάνατο με την έννοια της τέχνης, της δημιουργίας, της ζωής ενάντια στην φθορά, την στασιμότητα και την απάθεια.»

Απόφοιτος της σχολής του Εθνικού θεάτρου το 2009, ο Κωνσταντίνου έχει εργαστεί ως ηθοποιός, μουσικός και performer στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασίες του στο θέατρο περιλαμβάνουν έργα που ανέβασαν οι Μιχαήλ ΜαρμαρινόςΛευτέρης Βογιατζήςκαι Γιώργος Λάνθιμος ενώ στον κινηματογράφο, εκτός από την «Μικρά Αγγλία» έχει εμφανιστεί σε ταινίες των Νίκου Περάκη και Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Στους λοιπούς συντελεστές, τα σκηνικά και η art επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Παυλίδη, η μουσική του  Κωστή Λιολιόπουλο, το κοστούμι της  Ελεάνας Θαλασσούδη,η φωνή της Αγαύης της Χριστίνα Χριστοδούλου και η φωτογραφία / graphic design του Μάικ Ραφαίλ. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χειμωνά και η διάρκεια της παράστασης 80 λεπτά.



"Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες"
Τετάρτη 8, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, 21:00
Παρασκευή 10, Σάββατο 11 Οκτωβρίου, 19:00
Εισιτήρια: 12 €, Μειωμένο: 10 €
Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 21 0325 5444

www.tovima.gr/Γιάννης Ζουμπουλάκης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...