Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το Θέατρο Πόρτα για το bullying

«Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δύο ηθοποιοί αφηγούνται με παιγνιώδη τρόπο μια περίπτωση ενδοσχολικής παρενόχλησης αλλάζοντας πολλαπλούς ρόλους και προτείνοντας ταυτόχρονα, μέσα από την ιστορία, τρόπους αντιμετώπισής της. 
Ο Βίκτωρας θα μπορούσε να είναι το κάθε παιδί που πέφτει θύμα bullying άθελά του και η Μαρία ο κάθε συμμαθητής του που καλείται να πάρει θέση και να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. 

Αυτή είναι η εκπαιδευτική παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» του Τάσου Αγγελόπουλου, που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα παρουσιαστεί από την ομάδα Παπαλάνγκι μέσα σε σχολική τάξη. 
Πρόκειται για μια παράσταση με θέμα το bullying ή αλλιώς την ενδοσχολική βία, που έχει ανέβει με επιτυχία σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης και εντάχθηκε φέτος στο πρόγραμμα του θεάτρου Πόρτα για τη σεζόν 2014-2015. 
Η διαδικασία παρουσίασής της έχει ως εξής: ανεβαίνει σε κάθε σχολείο με τους ηθοποιούς -Λιάνα Ταουσιάνη και Θοδωρή Θεοδωρίδη- να πηγαίνουν από τάξη σε τάξη ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα και τους μαθητές να παρακολουθούν το έργο, παρουσία του καθηγητή τους.
Οι τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης στην παράσταση εξοικειώνει τα παιδιά με τη θεατρική διαδικασία, ενώ το θέμα της ιστορίας προσεγγίζεται με σεβασμό και η βία υπονοείται με θεατρικούς όρους.
 Παράλληλα, μετά το τέλος της παράστασης, προσφέρεται ειδικό εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με το bullying, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση στην τάξη.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για ομάδες σχολείων:  Δευτέρα - Παρασκευή 9.30 - 13.30 στο τηλέφωνο 210 – 8658902, στο fax 210 - 8665144 και στο e-mail theatropol@otenet.gr .
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...