Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Συμφωνία για συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ευρύ πεδίο συνεργασίας και συντονισμένης δραστηριότητας διανοίγεται ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Σε επίσκεψη του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, και του Αναπληρωτή Πρύτανη, καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, στη διοίκηση του ΚΘΒΕ, διαπιστώθηκαν αφενός η ανάγκη και αφετέρου οι δυνατότητες του Πανεπιστημίου να συμβάλει στο έργο και τις δράσεις του ΚΘΒΕ, ιδιαίτερα στους τομείς του πολιτισμού και της τεχνολογίας, μέσω του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.

(Ο Αναπληρωτής Πρύτανη Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, ο Πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Φίλιππος Γράψας)Τον Πρύτανη και τον Αναπληρωτή Πρύτανη υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιάννης Βούρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Φίλιππος Γράψας. Στη συζήτηση που επακολούθησε οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συνέπεσαν στη διαπίστωση ότι μεταξύ των στόχων τους έχουν προτεραιότητα η εξωστρέφεια και η καλύτερη προσέγγισή τους με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να αναληφθούν κοινές δράσεις στον πολιτιστικό τομέα, να συνδιοργανωθούν εκδηλώσεις, και να συμμετέχουν από κοινού στην υπό ίδρυση Ακαδημία Αρχαίου Δράματος.

Τέλος, προτάθηκε η παροχή έκπτωσης στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που επιθυμούν να παρακολουθούν παραστάσεις του ΚΘΒΕ, μέσω της κάρτας του φοιτητή, η οποία θα αναγνωρίζεται από τις συσκευές ελέγχου εισόδου του Θεάτρου, η δημιουργία Θεατρικού Αναλογίου για φοιτητές και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών στο Θέατρο.

Για όλα αυτά συμφωνήθηκε να υπογραφεί σύντομα σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

www.ntng.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...