Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Ροντήρη στην Επίδαυρο

Εκδήλωση προς τιμήν των 60 χρόνων από την έναρξη των Επιδαυρίων, που θα συνδυάζει μουσική και θέατρο και θα είναι  αφιερωμένη στον εμπνευστή της ιδέας Δημήτρη Ροντήρη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Η εκδήλωση φέρεται να έχει και την υπογραφή της κόρης του, Κωστούλας Ροντήρη.
Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Ροντήρη στην Επίδαυρο

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος γνωστοί ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές. Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Ελλη Πασπαλά, Νένα Βενετσάνου, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Λουκά Καρυτινό θα ερμηνεύσουν ζωντανά τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Μητρόπουλου, Παλάντιου, Βάρβολη, Κυδωνιάτη, αλλά και Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Χ. Λεοντή, Θ. Μικρούτσικου, για τις αντίστοιχες τραγωδίες που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο. 
Αποσπάσματα από τις τραγωδίες «Αγαμέμνων», «Μήδεια», «Ορέστεια», «Πέρσες» θα ερμηνεύσουν με τη μέθοδο Ροντήρη αλλά και σε σύγχρονη απόδοση, οι  ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου, Δέσποινα Μπεμπεδέλλη, Μαρία Σκούντζου, Όλγα Τουρνάκη, Στέφανος Κυριακίδης, Στέλιος Καυκαρίδης. Τους συντελεστές θα συνοδεύει δωδεκαμελής χορωδία σε ρόλο χορού τραγωδίας.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΝΕΡΙΤ, καθώς και πληθώρα άλλων τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, έντυπων και διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης θα εκδοθεί επετειακό πολυτελές συλλεκτικό λεύκωμα με σπάνιο υλικό από τα 60 χρόνια παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.

www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...