Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Σοφία Φιλιππίδου και Ταμίλλα Κουλίεβα στο Θέατρο Σημείο

«Η Μάζα είναι για τα Μπάζα», το έργο του Πέντρο Πιέτρι ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη σε σκηνοθεσία Σάκη Παπακωνσταντίνου.
Ο Κύριος και η Κυρία εξυμνούν τα πλούτη και προπηλακίζουν τους φτωχούς γευματίζοντας σε πανάκριβο εστιατόριο του Παρισιού, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «Ένοπλοι Γενναίοι Μαχητές Θα Ταπεινώσουμε τον Καπιταλισμό» σπέρνει τον πανικό. Μέσα σε μια στιγμή, οι δύο ήρωες ανεβοκατεβαίνουν την πυραμίδα των κοινωνικών τάξεων και από ξιπασμένοι δισεκατομμυριούχοι γίνονται άστεγοι. 
Main_slider

Αυτή είναι «Η Μάζα είναι για τα Μπάζα» (1974) του Πέντρο Πιέτρι, που θα ανέβει από αρχές Οκτωβρίου σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο Σημείο. 
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σάκη Παπακωνσταντίνου και σε μετάφραση-προσαρμογή της Λουίζας Αρκουμανέα, η Σοφία Φιλιππίδου και η Ταμίλλα Κουλίεβα θα μεταφέρουν στη σκηνή το άκρως επίκαιρο έργο του αμερικανού «αναρχικού» συγγραφέα, που συνδυάζει τη μαύρη κωμωδία με την κοινωνική σάτιρα, τον πνευματώδη διάλογο με «το χιούμορ της τουαλέτας», την ανατρεπτική πολιτική σκέψη με τη θεατρική ελαφρότητα και το σουρεαλισμό. 
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, η οποία αποτελεί παραγωγή της θεατρικής εταιρείας «traumen», ανήκουν στο Σταύρο Παπαγιάννη, ενώ οι φωτισμοί στο Νίκο Βασιλόπουλο. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Μίνως Μάτσας και το βίντεο έχει επιμεληθεί ο Χάρης Λαλούσης.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...