Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Μεταπτυχιακό για τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όνειρο πολλών ετών για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ξεκινά φέτος το Σεπτέμβριο με αντικείμενο τη «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΜA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning).
Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωτίστως σε θεατρολόγουςεκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και κάθε ειδικότητας, ψυχολόγουςκοινωνιολόγους, γενικά το χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών. 
tmima thatrikon spoudon nafplio

Επίσης αφορά και άλλες ειδικότητες καθώς οι τεχνικές του εφαρμόζονται παγκοσμίως, όχι μόνο στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, αλλά και πολυδιάστατα σε  επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς τόπους, από την ιατρική (εκπαίδευση ιατρών, απασχόληση, θεραπεία ασθενών) μέχρι την οικονομία και επιχειρηματικότητα (στελέχη επιχειρήσεων, οργάνωση και διοίκηση).
Αντικείμενά του είναι η ανάπτυξη διαδικασιών βιωματικής μάθησης για πολλά γνωστικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα, διαχείριση ομάδαςδιαχείριση συγκρούσεων και επιθετικότηταςανάπτυξη και διαμόρφωση προσωπικότηταςανάπτυξη διαπολιτισμικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και γενικά δυναμικής επικοινωνίας μέσω τεχνικών της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση.
Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό δελτίο που απέστειλε στα ΜΜΕ η κοσμήτορας του ΤΘΣ Άλκηστις Κοντογιάννη«Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αντιστέκεται στις μέρες της κρίσης. Με το έργο του προσπαθεί να συνεισφέρει στην επιστήμη και την τέχνη με στόχο την αριστεία. Προσπαθεί να ενδυναμώσει τους νέους και την τοπική - ευρύτερη κοινωνία- με ιδανικά, στόχους και τεχνογνωσία ως προς την πολυδιάστατη δυναμική του θεάτρου και των τεχνών».
Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών σε λίγες ημέρες.
Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα το επιστημονικό περιοδικό του ΤΘΣ «Θεάτρου Πόλις», το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
www.argolidalife.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...