Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η Μέθοδος του Θόδωρου Τερζόπουλου

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 23 Ιουλίου, το διεθνές εργαστήριο διάρκειας 30 ημερών, με τίτλο «Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου», που διοργάνωσε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Θέατρο Άττις, με εποπτεία και καθοδήγηση του ίδιου και συνεργασία του Σάββα Στρούμπου. Στο εργαστήριο, που ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου, συμμετείχαν 50 ηθοποιοί από την Ελλάδα, την Ιταλία και τις Η.Π.Α., ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Τα διεθνή εργαστήρια του Θεόδωρου Τερζόπουλου καθιερώνονται σε μόνιμη ετήσια βάση και θα διαρκούν ένα μήνα, σε τρεις κύκλους των 10, 20 και 30 ημερών, για σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου, δραματικών σχολών κι επαγγελματίες ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το φθινόπωρο θα εκδοθεί η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου στα ελληνικά, ρωσικά, γερμανικά και αγγλικά. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από dvd.

Το φθινόπωρο θα εκδοθεί η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου στα ελληνικά, ρωσικά, γερμανικά και αγγλικά. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από dvd.
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι επίτιμος καθηγητής σε πολλές Ακαδημίες Θεάτρου και η Μέθοδός του είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς διδάσκεται στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου, την Ακαδημία Θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης, την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου της Ρώμης Silvio d’ Amico, το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στην Πολωνία και αλλού, ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης των ηθοποιών. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Ομάδα Άττις μέσα σε 29 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 400 εργαστήρια στις σημαντικότερες Ακαδημίες, σχολές, διεθνή φεστιβάλ και θέατρα του εξωτερικού Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας θεωρητικών του θεάτρου σε πολλές χώρες.
www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...