Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

«Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία» στα Αισχύλεια 2014

Από 12-29 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.
Συνεχίζοντας την πολιτιστική παράδοση 39 ετών, ο Δήμος Ελευσίνας διοργανώνει και φέτος, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2014, τη «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία». Από 12 έως 29 Ιουλίου θα καταλάβουν το Παλαιό Ελαιουργείο της πόλης εννέα θεατρικές παραστάσεις, που συνοψίζουν ενδιαφέρουσες, νέες τάσεις και αξιόλογες προτάσεις στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
12 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Στα υπόγεια του BBC» σε σύλληψη, σκηνοθεσία  και μουσική Λουΐζας Κωστούλα (Violet Louise): Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στην πραγματική ζωή της δημιουργού.

16  ΙΟΥΛΙΟΥ
«Γδαρμένος» σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου:  Μονόλογος με θέμα τη βία και τη νεανική παραβατικότητα.

18 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Εργασία Βάκχες»: Ένας ηθοποιός επί σκηνής αφηγείται τις "Βάκχες" του Ευριπίδη. Η παράσταση περιλαμβάνει στοιχεία από σωματικό και αφηγηματικό θέατρο, χορό, γλυπτική, ζωγραφική, μουσική και τραγούδι. Η ιδέα, η σκηνοθεσία και η ερμηνεία είναι του Ανδρέα Κωνσταντίνου.

19  ΙΟΥΛΙΟΥ
«Γέρμα» του Φεδερίκου Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ: Η ερωτική απόλαυσή και η αναζήτηση της ηδονής, η κοινωνική υποκρισία, η αμφισβήτηση του θείου, το τίμημα της δημόσιας εικόνας, ο ρατσισμός απέναντι στο «διαφορετικό», ο φασισμός της καθημερινότητας εντός και εκτός του οίκου αναδεικνύονται μέσα από το εμβληματικό έργο του Ισπανού συγγραφέα.

21 ΙΟΥΛΙΟΥ
«DOMINO»  από την ομάδα  Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρούς Χιώτη: Παράσταση βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχνίδια Σφαγής».

23 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Ο μικρός εγώ» του Βασίλη Ανδρέου: Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα-αλυσίδα «Τα Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή. Μία σπουδή για το πώς ο εφιάλτης γίνεται πίστη και έργο τέχνης.
25 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Κάπου περνούσε μια φωνή» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, σε  σκηνοθεσία  Ηλία Βογιατζηδάκη. Ένα ιδιότυπο όσο και μοιραίο τρίγωνο με φόντο μια Αθήνα περασμένη.

27 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Ο Μουνής» από την 4Frontal σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη: Παράσταση βασισμένη στο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου. Οι ήρωες της Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.
29 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Στον ίσκιο της θυγατέρας»  από την ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ. Επτά σκοτεινά παραδοσιακά παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από τους ήρωές τους που αφηγούνται με διαφορετικό τρόπο τις παράξενες, μαγικές, άγριες, σκληρές αλλά και τρυφερά συγκινητικές ιστορίες τους.
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...