Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Οι 12 Ένορκοι του Reginald Rose στο Θέατρο Αλκμήνη

Νέα Υόρκη 1957. Ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρονών, κατηγορείται για φόνο.
12 ένορκοι συνεδριάζουν, αντικατοπτρίζοντας τις -δυστυχώς διαχρονικές- προκαταλήψεις της κοινωνίας μας και παρουσιάζοντας 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια του θεατή.
Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά…μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!Η Αμερικάνικη τηλεταινία του 1954 που το 1957 έγινε ταινία με το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Sidney Lumet 12 Angry Men ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες, στο ελληνικό θέατρο από την εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. 

Η ταινία έχει διακριθεί με το βραβείο Χρυσή Άρκτος και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ (μία εκ των οποίων καλύτερου σεναρίου). Έγιναν re-make της ταινίας από πολλές χώρες σ’ όλον τον κόσμο με τελευταίο, το ρωσικό 12 του Nikita Mikhalkov που είναι βασισμένο στο 12 Angry Men.

Οι 12 «ένορκοι» είναι:

Χριστόδουλος Στυλιανού, Κώστας Αρζόγλου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Παλαιολόγος, Περικλής Λιανός, Δημήτρης Λιόλιος, Χάρης Μαυρουδής, Απόλλων Μπόλλας, Μανώλης Ιωνάς, Νότης Παρασκευόπουλος, Μουταφτσής Κωνσταντίνος.


www.https://www.facebook.com/apriori11
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...