Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Ενέδρες της ζωής: Λούλα Αναγνωστάκη mixage», στα Προπύλαια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Παρουσιάζονται σε κείμενο και σκηνοθεσία Mάνου Καρατζογιάννη, 2-3 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αφού ανέβηκαν με επιτυχία τη φετινή θεατρική σεζόν στο φουαγιέ του Αγγέλων Βήμα, οι «Ενέδρες της ζωής: Λούλα Αναγνωστάκη mixage» επαναλαμβάνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Κι ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό στον Αγ. Διονύση, τελικά θα λάβει χώρα στα προπύλαια του θεάτρου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Σε κείμενο και σκηνοθεσία του Mάνου Καρατζογιάννη -ερμηνεύει κι έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους- η παράσταση καταπιάνεται με το συγγραφικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, που διατρέχει πέντε δεκαετίες, από τα μέσα του 1960 μέχρι τις αρχές του 2000. 
Όπως σημειώνει η Δρ. Θεατρολογίας Βίκυ Μαντέλη: «Οι ήρωές της υποφέρουν από μια αβεβαιότητα και μια παθιασμένη ανάγκη να αναγνωριστούν και να ξεχωρίσουν μέσα από μια σημαντική πράξη. Μα πάνω από όλα, υποφέρουν από μια ανάγκη για επαφή με τους άλλους και τον ίδιο τον εαυτό τους». 
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κώστας Βασαρδάνης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Νικόλας Στραβοπόδης και Σοφία Ολυμπίου. Τα σκηνικά ανήκουν στη Βασιλική Σύρμα. 
Τη μουσική έχει επιμεληθεί η Χριστίνα Καρποδίνη, ενώ το video art η ομάδα Commodore.
Info
02 Ιουνίου 2014 
Και 3 Ιουνίου 2014. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32, 210-4143300. Ώρα έναρξης 22:15. Είσοδος ελεύθερη.


www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...