Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Φεστιβάλ Κωμωδίας στο Eliart

Προσκαλεί φέτος, για 4η χρονιά, νέους δημιουργούς από 28 έως 31 Μαΐου.
Το 4ο Φεστιβάλ «Φτερά στους νέους δημιουργούς» θα πραγματοποιηθεί 28 - 31 Μαΐου  2014 στο θέατρο Eliart.

Το Eliart προσκαλεί για 4η χρονιά νέους καλλιτέχνες, όπερ σημαίνει θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιούς, για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν με τον δικό τους τρόπο μία κωμωδία Ελληνικού ή ξένου ρεπερτορίου ή μία νέα επιθεώρηση που να σατιρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα.
Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα ψηφίσει και θα βραβεύσει την καλύτερη παράσταση η οποία θα παιχτεί στο θέατρο Eliart το Σεπτέμβρη του 2014. 

    

                                                
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/05
19:30 «Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ»
Μουσική επιθεώρηση με τραγικό φινάλε.
Ένας δημιουργικός σχολιασμός των όσων συμβαίνουν στις ζωές μας και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καμπάκογλου
Παίζουν: Ελένη Χονδρογιάννη, Χρίστος Τουμάζου, Ελευθερία Στεφανούρη, Στράτος Χατζιηλίας, Μαίρη Καρφάκη, Δήμητρα Παστουσέα, Τιτίκα Μαρίνου, Κωνσταντίνα Αργυροπούλου, Δώρα Σταθοπούλου, Γεωργία Κρανίδου, Διόνη Ξένου, Βαγγέλης Παπατζανάκης, Ηρώ Γρηγοράκη, Σπύρος Αχείμαστος, Μύρια Δημητρόπουλος, Πέννυ Γκριτζάπη, Έλενα Μπογδάνου
Μουσικοί: Μανόλης Αγγουράκης (τζουράς), Κώστας Κατσίμπρας (κιθάρα)

22:30 «ΣΕΡΤΣ», από τη θεατρική ομάδα «Λωτοφάγοι»
Θέατρο επινόησης.
Με αφορμή τη σύγχρονη ζωή 13 νέοι εξερευνούν το σήμερα, το εγώ και την ψυχή. Δημιουργούν απλούς κωμικούς καθημερινούς χαρακτήρες, τραγικοκωμικές σκηνές από την ζωή τους, τα εμπόδια που συναντούν και τις λύσεις που βρίσκουν.
Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη
Παίζουν: Δημήτρης Βαρελάκης, Ηλιάς Γεραφέντη, Ελεάννα Γιασεμή, Στέφανος Γιωτίτσας, Ιωάννα Επισκοποπούλου, Όλγα Ευθυμιάδου, Ναυσικά Καλλιαντέρη, Κατερίνα Κεσανλή, Λορένα Κονόμη, Μαρία Νίτσου, Νικολέτα Σαββοπούλου, Γιάννης Στεφανίδης.

ΠΕΜΠΤΗ 29/05

18:00 «ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ», από τη θεατρική ομάδα «4Χ4»
Μουσική θεατρική κωμωδία.
Τέσσερις ιστορίες που διαδραματίζονται στην πόλη, στα μπαρ, τους δρόμους αλλά και σε λιμάνια αεροδρόμια, σταθμούς τρένων, λεωφορείων.
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Μούχτση
Παίζουν: Στέργιος Αποστολίνας, Ιφιγένεια Μούχτση, Ευτυχία Λιβανίου, Ηλίας Γκογιάνος. Στο πιάνο: ο Γιάννης Λαζάρου.

21:00 «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ», από το θίασο θεατρικού αυτοσχεδιασμού «Bus και»
Αυτοσχεδιασμός.
Δύο ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή, ζητάνε κάποια απλή πρόταση από το κοινό, και με εργαλεία τον αυθορμητισμό και τη φαντασία, ολόκληρο το έργο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών.
Παίζουν: Βασιλική Κίσσα, Μενέλαος Πρόκος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/05

18:00 «ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ»,  από τη θεατρική ομάδα «imaμ»
Μαύρη κωμωδία.
Ο αληθινός έρωτας κλείνει μέσα του αλήθειες και ψέματα από την αρχή μέχρι τον θάνατο.
Τρεις ζωές, μία ιστορία ,μία παράσταση ζωής και θανάτου. Ένα θεατρικό τρίο μιλάει για την αγάπη, το χρόνο που περνά ανεπιστρεπτί, το ψέμα, το μίσος, την επιθυμία, τον πόθο και την τρέλα του ανθρώπου.
Κείμενο: Ρεμί Ντε Βος
Σκηνοθεσία: Αποστόλης Ψαρρός
Παίζουν: Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Νικόλαος Μίχας

21:30 «ΓΛΥΚΕΣ ΡΕΓΓΕΣ», ομάδα αυτοσχεδιασμού
Αυτοσχεδιασμός.
Οι «Γλυκές Ρέγγες», απέσπασαν την 1η θέση στο διαγωνισμό θεατρικού αυτοσχεδιασμού του Bob theatre Festival 2014. Παρουσιάζουν παιχνιδιάρικες, απολαυστικές και ξεκαρδιστικές σκηνές μέσα από μικρές, αυτοτελείς ιστορίες. Η πηγή έμπνευσής τους; Το ίδιο το κοινό!
Παίζουν: Γιώργος Αγαλόπουλος, Βάνια Αριανούτσου, Γιούλη Βομπίρη, Πέγκυ Δαμουλή, Λέλα Σταματελάτου, Ιπποκράτης Τροβάς, Κλαίρη Χατζηγιάννη, Ελίνα Χριστοδουλάκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/05

21:30 «Dr. ΦΡΩΫΝΟΝΤΕΝ», από τη θεατρική ομάδα «Ανάβασις»
Σουρρεαλιστική σάτιρα – επιθεώρηση.
Ο «κάτω κόσμος» περνάει κρίση και βάζει εμπρός ένα γενναίο σχέδιο για να την καταλύσει. Στον «πάνω κόσμο», ο dr. Φροϋνώντεν, είναι ταγμένος κι αυτός, χωρίς να το ξέρει, στην ίδια ακριβώς αποστολή. Έτσι μοιραία οι δύο αποστολές συναντώνται.
Κείμενο: Γιάννης Σαπάκος – Ελένη Γκουζίνη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Νανάκης, Ελένη Γκουζίνη, Άγγελος Αντωνίου, Αντωνία Γαλανάκη, Θέμης Νταραράς, Ρούλα Αζναουρίδη, Φάνη Μπούκα.

23:00 ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...