Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο» του Γιώργου Σκούρτη – Οι πρώτες φωτογραφίες

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών γράφει και σκηνοθετεί ένα έργο για την κοινωνική και υπαρξιακή κρίση της εποχής.
Από τους πλέον καταξιωμένους και πολυγραφότατους θεατρικούς συγγραφείς -«Νταντάδες» (1970) και «Κομμάτια και θρύψαλα» (1976)- ο Γιώργος Σκούρτης ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Αθηνών το νέο έργο του. Πρόκειται για το δραματικό μονόλογο «Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο», που αρθρώνει λόγο ενάντια στο θηρίο της αήττητης εξουσίας.

Ήρωάς του ένας θεατρικός συγγραφέας που, αν και αποσυρμένος από τα εγκόσμια, αντιστέκεται μέχρις εσχάτων στην κοινωνική και υπαρξιακή κρίση της εποχής. 
Η παράσταση, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο ίδιος, ανεβαίνει 22 και 23 Ιουλίου, στο Κτίριο Ε της Πειραιώς 260 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ερμηνεύει ο Κώστας Μεσάρης. 
Τη μουσική έχει συνθέσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τα σκηνικά, τα κοστούμια, η κινησιολογία, το μακιγιάζ, η μουσική και ηχητική επιμέλεια ανήκουν στην ομάδα GAMMA F. Τέλος, τη σύνθεση  και τον σχεδιασμό του ήχου υπογράφει ο Σπύρος Αραβοσιτάς και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Αλέξης Πηλός. 
Να σημειωθεί πως αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το καινούριο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκούρτη «Αυτός ο μπάτσος» από τις εκδόσεις Λιβάνη.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...