Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η διευθύντρια της Comédie Française στην Αθήνα

Η Mυριέλ Μαγιέτ-Χολτζ έρχεται για να μας μιλήσει για το θέατρο.
Με αφορμή την παράσταση που μας έρχεται εκ Παρισίων, την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ από την Comédie Française, ένας άνθρωπος του γαλλικού θεάτρου μας επισκέπτεται για να μας μιλήσει για αυτό τον ιστορικό οργανισμό. 
Σκηνοθέτις, ηθοποιός αλλά και γενική διευθύντρια της Comédie Française από το 2006, η Mυριέλ Μαγιέτ-Χολτζ έχει υπάρξει σταθερός συνεργάτης του συγκεκριμένου χώρου αλλά και άλλων γαλλικών θεάτρων τα οποία και έχει υπηρετήσει με όλες τις διαφορετικές ιδιότητές της. 
Main_muriel-mayette-holtz-contestee-dans-la-maison-de-moliere_article_landscape_pm_v8

Έχει διδάξει στο Conservatoire Νational Supérieur d’Art Dramatique από το 2000 έως το 2006, έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Αντουάν Βιτέζ, Ζακ Λασσάλ, Ματίας Λάνγκχοφ, Αλαίν Φρανσόν κ.ά., ενώ ως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει αρκετά κλασσικά και σύγχρονα έργα. 
Στις 28 Απριλίου θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής για να μιλήσει για το γαλλικό θέατρο, την Comédie Française και την «Αντιγόνη» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρκ Πακέν. 
Η διάλεξη της Mυριέλ Μαγιέτ-Χολτζ φέρει τον τίτλο «H Comédie-Française σήμερα», η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (η διανομή αρχίζει στις 10:00 π.μ.) και η συζήτηση θα γίνει στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...