Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Συνεργασία Εθνικού Θεάτρου και ΚΕΘΕΑ

Το Εθνικό Θέατρο και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΑΛΦΑ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου τη δημιουργία του Χώρου Δράσης σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος.

Ο Χώρος Δράσης διευρύνει τη συνεργασία των δύο φορέων με την πραγματοποίηση διαδραστικών θεατρικών εργαστηρίων μέσα στο χώρο του Εθνικού Θεάτρου, τα οποία θα συντονίζονται ταυτόχρονα από καλλιτεχνικό και θεραπευτικό προσωπικό. 

Ο Χώρος Δράσης δημιουργείται στο πλαίσιο του Θεάτρου Κατ’ Οίκων, που ξεκίνησε τη δράση του τον Οκτώβριο του 2013.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Δρ. Βασίλης Γκιτάκος και ο υπεύθυνος του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ  Αντώνης Πάριος.


O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης δήλωσε για τη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ. 

«Πρέπει απαραιτήτως η κοινωνία να οργανωθεί και να γίνει κοινότητα. Μικροί πυρήνες αυτοπροστασίας, αυτοοργάνωσης, άμεσης δημοκρατίας, με αισθήματα και πράξεις ουμανισμού και αλληλεγγύης. Ο κοινωνικός ιστός δεν πρέπει να διαλυθεί, όπως και το ηθικό μας, όπως οι κοινωνικές και πολιτικές αξίες που απορρέουν από τον ανθρωπισμό και την πίστη μας σε ένα καλύτερο αύριο. Η τέχνη μαρτυρεί για την περιπέτεια του πάσχοντος ανθρώπου, παρηγορεί και θεραπεύει εφόσον συγχρωτίζεται με τον παλμό και τα αιτήματα της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε δράσεις που να προσωποποιούν την αγάπη στον άνθρωπο και να αποδεικνύουν την απέχθειά μας σ’ αυτόν τον ολοκληρωτισμό του χρήματος που δεν αντιστοιχεί σε καμία απολύτως ανάγκη των πολλών. Ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι μετεωρισμένοι και φοβισμένοι θα πρέπει να προσφεύγουν στις θεατρικές αίθουσες με το ίδιο αυτό αίσθημα που προσέρχονται στην εκκλησία. Μόνο που εδώ, στο δικό μας σύμπαν, κέντρο είναι και θα είναι ο Άνθρωπος». 

www.n-t.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...