Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Οι πρώτες φωτογραφίες του Στράτου Τζώρτζογλου σε ρόλο Ποντίφικα

Πρωταγωνιστεί στο έργο «Elle» του Ζαν Ζενέ, που ανεβαίνει από τους Bijoux De Kant στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Στην πρώτη του συνεργασία με τους Bijoux De Kant στην παράσταση «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα», η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι στο δικό μας Low Βudget Festival, κλήθηκε να υποδυθεί έναν ερμαφρόδιτο ήρωα-φάντασμα της νύχτας με ιδιαιτερότητες στον έρωτα. 

Στη δεύτερη σύμπραξή του με την ομάδα του Γιάννη Σκουρλέτη, ο Στράτος Τζώρτζογλου αναλαμβάνει έναν ακόμη ρόλο-έκπληξη. Θα ερμηνεύσει τον Πάπα στο έργο «Elle» (Εκείνη) του Ζαν Ζενέ, το οποίο ανεβαίνει από 6 έως και 9 Μαΐου στο γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Το Γαλλικό Θέατρο A La Grecque». 
Πρόκειται για την ιστορία ενός φωτογράφου που επισκέπτεται το Βατικανό, προκειμένου να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του Ποντίφικα. Το έργο, που γράφτηκε το 1955 και διαπραγματεύεται θέματα εξουσίας και ατομικής ταυτότητας, δεν εκδόθηκε, ούτε παίχτηκε όσο ζούσε ο Γάλλος συγγραφέας. Μάλιστα, πολλοί το θεωρούν προάγγελο του επίσης προκλητικού του κειμένου «Μπαλκόνι», που παρουσιάστηκε δύο χρόνια αργότερα.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν επίσης οι ηθοποιοί Πολύδωρος Βογιατζής και Ορέστης Καρύδας. Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Ασημένια Ευθυμίου, ενώ τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Σκουρλέτης.
Info: από 6 έως 9 Μαΐου. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 260, Ταύρος, Αθήνα, 210-3418550. Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21.00.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...