Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Συνελήφθη ο Γιάννης Βούρος - Η ανακοίνωσή του

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του ΚΘΒΕ στο ΙΚΑ.
Για χρέη προς το δημόσιο συνελήφθη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Βούρος.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη αφορά τη μη καταβολή χρηματικού ποσού από το ΚΘΒΕ προς το ΚΑ, ύψους 250.510.55 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-11-2013 έως 30-11-2013.

Main_18083681_13884090.limghandler


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς οι οφειλόμενες εισφορές έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
«Οι κατηγορίες που βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1, παρ.1,2 Α.Ν. 86/67 που ισχύει και άρθρο 1, παρ.6 του ιδίου νόμου και άρθρο 22, παρ. 1 του Ν. 4038/12, περί ασφαλιστικών εισφορών», σημειώνει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το συγκεκριμένο θέμα το ΚΘΒΕ αναφέρονται τα εξής:
Γ. Βούρος: «Το ΚΘΒΕ είναι εντάξει, πορεύεται με συνέπεια και ευθύνη»
Λύθηκε τελικά η παρεξήγηση μεταξύ των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών σχετικά με ρύθμιση οφειλής του ΚΘΒΕ με το Ι.Κ.Α., που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Βούρου.
Συγκεκριμένα, περί της 11.30 το πρωί ο Γ. Βούρος κλήθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τακτοποίηση δόσης ρύθμισης οφειλής του ΚΘΒΕ προς το ΙΚΑ. Το ζήτημα προκλήθηκε παρά το γεγονός ότι όλες οι δόσεις του ΚΘΒΕ τακτοποιούνται κανονικά, εμπρόθεσμα, λόγω κακής συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Ι.Κ.Α.
Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα προς την εισαγγελία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Ι.Κ.Α., ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ αποχώρησε από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενώ προσδιορίστηκε δικάσιμος για την 01/09/14.

Σχετικά με το θέμα, ο Γ. Βούρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το θέμα δεν είναι μόνο η προσωπική μου ταλαιπωρία, η άνευ λόγου ταλαιπωρία ενός πολίτη. Το θέμα είναι τα βραδυφλεγή αντανακλαστικά και οι σκουριασμένοι μηχανισμοί του Δημοσίου που δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας ως ΚΘΒΕ. Πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύνη.
Ως διοίκηση και ως διεύθυνση του ΚΘΒΕ είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μοχλό πίεσης προς το ΥΠΠΟΤ και το ΥΠΟΙΚ ώστε να απαλειφθούν τα χρέη προηγουμένων ετών που ταλανίζουν το ΚΘΒΕ, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.
Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ρυθμίζονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ για άλλους φορείς το Κρατικό Θέατρο να ταλαιπωρείται από ένα λάθος και να αφήνεται στο έλεος παλαιοτέρων χρεών, που η σημερινή διοίκηση και διεύθυνση καμία σχέση δεν έχουν.
Δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώνεται η εικόνα του ΚΘΒΕ σε μια χρονιά που τα αποτελέσματα (αύξηση των θεατών κατά 39% και των εσόδων κατά 34% σε εποχή οικονομικής κρίσης!!!) δικαιώνουν την προσπάθεια εργαζομένων, διοίκησης και διεύθυνσης, που για πρώτη ίσως φορά προχωράμε με τέτοια σύμπνοια όλοι μαζί και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους».

www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...