Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στο Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου ο Ιανός μάς καλεί να θυμηθούμε σπουδαίες στιγμές του καλλιτεχνικού οργανισμού.
Μπορεί το Απλό Θέατρο-Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα να γιόρτασε ήδη τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του το 1990, όμως εκείνοι που δεν χόρτασαν τις παραστάσεις και θυμούνται πάντα τις βραδιές στο θέατρο πίσω από την Πάντειο θα εκτιμήσουν την ευκαιρία να γιορτάσουν ξανά. Γι’ αυτούς, λοιπόν, ο Αντώνης Αντύπας και οι συνεργάτες του θα βρεθούν την Πέμπτη 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιανού όπου, μαζί με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και τον Παύλο Τσίμα, θα θυμηθούν τα αστεία και τα σοβαρά μιας εικοσαετούς –και βάλε πλέον- διαδρομής.

Από τα highlights της βραδιάς η παρουσία της Μάνιας Παπαδημητρίου, η οποία θα ερμηνεύσει έναν μονόλογο από την ιστορική παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ» που ανέβασε το Απλό Θέατρο τις σεζόν 1996-97 και 1997-98. 
Την βραδιά θα κλείσει η Ελένη Καραΐνδρου, μόνιμη συνεργάτης και σύντροφος στη ζωή του Αντώνη Αντύπα, η οποία θα ερμηνεύσει στο πιάνο συνθέσεις της για τις παραστάσεις του Απλού Θεάτρου. Μαζί της θα βρίσκονται οι Βαγγέλης Χριστόπουλος (όμποε), Γιώργος Καλούδης (τσέλο) και Μάνια Παπαδημητρίου (τραγούδι). Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει και προβολές οπτικών και ηχητικών ντοκουμέντων.
Η δράση του Απλού Θεάτρου από το 1990 έως το 2010 αποτυπώνεται στις σελίδες του άλμπουμ «1990-2010, 20 χρόνια Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φασμα - Απλό Θέατρο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Από την ίδια ετικέτα κυκλοφορεί και το τριπλό CD «Ελένη Καραΐδρου - μουσική για θέατρο, πρωτότυπες ηχογραφήσεις 1986 – 2010».

Info

27 Μαρτίου 2014 
Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24. Ώρα: 20:30.

www.tospirto.net/Λήδα Πιμπλή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...