Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Φθηνά εισιτήρια στο Θέατρο Στοά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το Θέατρο Στοά προσφέρει στην τιμή των 5 ευρώ, 50 θέσεις για την Τετάρτη 26/3 στις 19.00, και 50 θέσεις για την Πέμπτη 27/3 στις 21.00 για την παράσταση "Το Σκιάχτρο" του Πέτερ Βάις. Κρατήσεις στο τηλ. 210/7702830.
Το έργο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1973 πάλι στη ΣΤΟΑ και η παράσταση εκείνη είχε κινητοποιήσει ιδιαίτερα τις τότε αστυνομικές αρχές που καραδοκούσαν να βρουν την ευκαιρία για να το κατεβάσουν, παρ' όλο που η λογοκρισία είχε δώσει άδεια παρουσίασης (κόβοντας εξήντα στίχους από το φινάλε του έργου). Μια τέτοια ευκαιρία τους δόθηκε στις 17 Νοέμβρη, με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και έκλεισαν το Θέατρο για είκοσι μέρες.
Άσμα για το σκιάχτρο της Λουσιτανίας στο θέατρο Στοά

Η παράσταση εκείνη είχε δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές της εποχής να εκτονώνουν όλο τους το μένος για τη Χούντα και οι οργανωμένες φοιτητικές παραστάσεις ήταν ένα είδος εσωτερικής διαδήλωσης, αν και πολλές φορές εξελίσσονταν σε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Ζωγράφου, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν.

Από τότε το έργο δεν έχει ξαναπαιχτεί από άλλο θίασο. Στο τωρινό του ανέβασμα, παραμένουν οι τρεις από τους τότε συντελεστές, ο μεταφραστής Θεόφιλος Φραγκόπουλος, που δεν ζει πια, ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου και ο σκηνοθέτης Θανάσης Παπαγεωργίου, με καινούργια μουσική και σκηνοθεσία φυσικά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια τότε, είχε κάνει ο νεαρός τότε σκηνογράφος Γιώργος Ζιάκας, στην πρώτη του σκηνογραφική παρουσία. Τώρα τα επιμελήθηκε η Λέα Κούση.


Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου, τηλ. 210 7702830

Μετάφραση: Θεόφιλος Φραγκόπουλος
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Λέα Κούση
Μουσική: Μιχάλης Γρηγορίου

www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...