Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Καληνύχτα ντε» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου στο Τέχνης

Μια παράσταση βασισμένη σε ένα θεατρικό έργο που έχει γράψει ιστορία στις ελληνικές σκηνές.
Η Μαργαρίτα ξέρει να αγαπάει. Ξέρει και να μοιράζει γενναιόδωρα αυτή την αγάπη. Κυρίως ξέρει πόσο πολύ αξίζει να παλεύει κάποιος για την ελευθερία και τα ιδανικά του. Αυτό κάνει και η ίδια στο θεατρικό έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» το οποίο έχει αποτελέσει μια μεγάλη θεατρική επιτυχία της 'Ελλης Φωτίου. 

Το βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάτη» έργο, ανεβαίνει ξανά στη θεατρική σκηνή εκ νέου διασκευασμένο, αυτή τη φορά με τον τίτλο «Καληνύχτα ντε». 
Στη νέα παράστασή του η τραγική υπόθεσή του ζωντανεύει μέσα από τα μάτια μιας παρέας παιδιών που ζουν στην Ελλάδα του 2024, τότε που ίσως θα έχουν απαγορευτεί ή ακόμα και εξαφανιστεί τα έντυπα βιβλία. Τα οποία παιδιά ίσως και να κληθούν να πολεμήσουν για τα δικά τους ιδανικά, όπως είχε κάνει και η Μαργαρίτα… 
Διασκευή – σκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου, σκηνικά – κοστούμια Άρτεμις Θεοδωρίδη. Παίζουν οι: Ιουλία Γεωργίου, Χριστιάνα Δρόσου, Βαγγέλης Ζαπαντιώτης, Καίτη Ιωαννίδου, Εκτορας Λιάτσος, Υρώ Μακρή, Ειρήνη Τσιριγώτη.
Info: Το έργο «Καληνύχτα ντε» θα παίζεται στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από 4 Απριλίου.
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...