Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Για τρίτη φορά στην Ελλάδα το 24hours play

Διοργανώνεται ξανά το ταχύτερο θεατρικό φεστιβάλ.
Δύο χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στα αθηναϊκά δρώμενα, το πρωτότυπο φεστιβάλ «24hours play» επιστρέφει. Η απόδειξη ότι ένα θεατρικό έργο μπορεί να συλληφθεί, να γραφτεί, να σκηνοθετηθεί και να παρασταθεί μέσα σε 24 ώρες ζωντανεύει ξανά την Τρίτη 11 Μαρτίου στο θέατρο «Κάππα». Με σταθερό διοργανωτή τον θεατρικό παραγωγό Γιώργο Λυκιαρδόπουλο, το φεστιβάλ θα αποτελέσει ξανά σημείο αναπάντεχης συνάντησης σημαντικών συγγραφέων, ταλαντούχων σκηνοθετών και ηθοποιών πρώτης γραμμής. 

Σύμφωνα με το «πρωτόκολλο» η διαδικασία αρχίζει στις 21.00 το βράδυ της προηγούμενης μέρας (εν προκειμένω τη Δευτέρα 10 Μαρτίου) όπου όλοι οι δημιουργοί θα σμίξουν στο θέατρο της Κυψέλης. Κάθε ηθοποιός θα φέρει ένα αντικείμενο και ένα κοστούμι μαζί του, θα αποκαλύψει τι δεξιότητες έχει και τι είδους ρόλο θα ήθελε να παίξει. Οι συγγραφείς παίρνοντας έμπνευση από αυτά τα στοιχεία, θα επιλέξουν έως και τέσσερις πρωταγωνιστές για το μονόπρακτό τους, διάρκειας έως και 20 λεπτών. \
Έως τις 06.00 το πρωί της νέας ημέρας θα πρέπει να έχουν παραδοθεί όλα τα κείμενα, ώστε στις 07.00 οι σκηνοθέτες να τα διαβάσουν, να διαλέξουν κείμενο – χωρίς να γνωρίζουν ποιος το υπογράφει και ποιοι ηθοποιοί θα αποτελούν τον θίασό του. Οι έξι ομάδες που θα προκύψουν σε διάστημα μια ώρας θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά εννιά ώρες μέχρι να ανέβουν στη σκηνή και να παρουσιάσουν το έργο τους. Το φεστιβάλ είναι φυσικά ανοιχτό για το κοινό, αλλά μόνο στο τελευταίο μέρος του 24ωρου, κατά το επίσημο δηλαδή ανέβασμα των παραστάσεων.
Το «24hours play» είχε διοργανωθεί για πρώτη φορά το 2010 στο θέατρο «Χώρα», ενώ το 2012 είχε φιλοξενηθεί στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».
www.tospirto.net/Στέλλα Χαραμή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...