Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Μια κανονική μέρα» στο Θέατρο Olvio

Η Ράνια Σχίζα στον οδυνηρά επίκαιρο κι αναπάντεχα λυτρωτικό μονόλογο της Κατερίνας Γιαννάκου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.
Η Ράνια Σχίζα, η ηθοποιός που έλαμψε από το ξεκίνημά της σκηνοθετημένη από τον Λευτέρη Βογιατζή στην περίφημη «Αντιγόνη» του, το 1992, είναι η μοναδική ερμηνεύτρια του νέου έργου της Κατερίνας Γιαννάκου, γραμμένο για την οικονομική κρίση. 
Main_miakanonikimera_photo1_tassos.vrettos_1_

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαριάννας Κάλμπαρη ανεβαίνει από 10 Νοεμβρίου στη σκηνή του Olvio για να υποδυθεί μια Ελληνίδα, μητέρα δύο κοριτσιών που είδε τη ζωή της να αλλάζει...
 
«Μια κανονική ημέρα» - έτσι τιτλοφορείται το έργο– από την ξαφνική αυτοκτονία του συζύγου της λόγω χρεών. Εκείνη μένει πλέον πίσω να αντιμετωπίσει το γιατί, τον θυμό, την ενοχή, το στίγμα, τα χρέη. 

Και στην πορεία μαθαίνει να παλεύει τελικά την κάθε μέρα, «ζώντας όχι με εκείνα που έχασε, αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει», όπως επισημαίνεται. Οδυνηρά επίκαιρος, αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικός αυτός ο μονόλογος είναι από τις φετινές θεατρικές συναντήσεις που περιμένουμε!

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Η μουσική επιμέλεια του Νέστορα ΚοψίδαInfo:  Θέατρο Olvio (Ιεράς Οδού 67 & Φαλαισίας 7, Γκάζι - Στάση Μετρό Κεραμεικός, τηλ. 2103114118). Από 10 Νοεμβρίου  και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.

www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...