Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο Αιμίλιος Χειλάκης «Μόνος με τον Άμλετ»

Τα πάθη του πρίγκιπα της Δανίας γίνονται ξανά αντικείμενο παράστασης για τον ηθοποιό.
Με το κορυφαίο έργο του σαιξπηρικού δραματολογίου, τον  «Αμλετ», διασταυρώνεται και πάλι ο Αιμίλιος Χειλάκης. Η γνωριμία του με την ονομαζόμενη ως «τραγωδία του σκεπτόμενου ανθρώπου» στο πλαίσιο περιοδείας το καλοκαίρι του 2011 υπήρξε καταλυτική για να θέσει εαυτόν ξανά αντιμέτωπο με τον ρόλο του πρίγκιπα της Δανίας. 
Main_slider_3

Ο βαθμός δυσκολίας αυτή τη φορά ανεβαίνει αφού ο Χειλάκης θα αναμετρηθεί με το έργο, ολομόναχος. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική εκδοχή του σαιξπηρικού αριστουργήματος εν είδει μονολόγου, όπου στο πρόσωπο του Χειλάκη θα συναντηθούν ο Αμλετ, αλλά και κάθε φιγούρα του πολυπρόσωπου κειμένου. 
Το τολμηρό εγχείρημα σε διασκευή και σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια θα στηριχτεί στην υποδειγματική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, αποτελώντας συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και της εταιρίας παραγωγής Αρτivities. 
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 θα συνδράμει τον προγραμματισμό του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά.
www.tospirto.net/Στέλλα Χαραμή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...