Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η Νεανική Σκηνή του Εθνικού ρίχνει φως στον κόσμο των ναρκωτικών. Το «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα από 20 Οκτωβρίου

Με την παράσταση του έργου του αμερικανού ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα εγκαινιάζεται από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο νέος θεσμός του Εθνικού θεάτρου, η «Νεανική Σκηνή» που βρήκε πλέον μόνιμη στέγη στο «Rex- Μαρίκα Κοτοπούλη».



Η ρεαλιστική και ανθρώπινη ματιά του συγγραφέα πάνω στον κόσμο των ναρκωτικών, έσπασε πολλά ταμπού το 1955 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε.  Ο Σήφης Πολυζωίδης υποδύεται τον κεντρικό ήρωα του έργου, τον Τζώννυ, ο οποίος επιστρέφει σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη έπειτα από την αιχμαλωσία του σε κάποιον μακρινό πόλεμο, όντας εθισμένος στα ναρκωτικά.
 Έπειτα από τη σύντομη περίοδο αποτοξίνωσής του, παγιδεύεται ξανά, αδυνατώντας να ενταχθεί στον ιστό μιας κοινωνίας σε κρίση, που έχει χάσει τις αξίες της και παραπαίει μέσα στη σύγχυση και τον μηδενισμό.
Τον θίασο συμπληρώνουν οι: Ελίνα Ακριτίδου, Χάρης Εμμανουήλ, Στέλιος Ξανθουδάκης, Πέτρος Πετράκης, Στέλιος Πετράκης, Σήφης Πολυζωίδης, Αλεξάνδρα Μ. Ταβουλάρη και Αντώνης Χατζής.
www.tospirto.net/Ελ.Γ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...