Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε»

Οι Ρέππας-Παπαθανασίου ανεβάζουν το αστυνομικό τους θρίλερ στο θέατρο Δανδουλάκη.
Πρώτη φορά φέτος οι Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππας παραδίδουν ένα αστυνομικό θρίλερ –αν και είμαι σίγουρη ότι τα κωμικά τουίστ δεν θα λείψουν… 
Πατώντας πάνω στο έργο του Ρομπέρ Τομά «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» -ο Τομά μάς είναι γνωστός από το «8 γυναίκες κατηγορούνται»- διασκευάζουν και σκηνοθετούν ένα έργο που ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία. 

Μάλιστα, ο αστικός μύθος λέει, ότι ο κύριος Άλφρεντ Χίτσκοκ έκλεισε τα δικαιώματα αυτού του έργου για να το κάνει ταινία, αλλά τελικά παρέμεινε ένα σχέδιο ανεκπλήρωτο για πάντα. 
Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 σε ένα ορεινό γαλλικό θέρετρο όπου η Κατρίν δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Ο αστυνομικός επιθεωρητής μετά από τρεις μέρες έρευνας έρχεται στο σπίτι της για να της ανακοινώσει ότι οι έρευνες της αστυνομίας δεν είχαν αποτελέσματα. Και τότε καταφτάνει ο εξαφανισμένος σύζυγος.  Όμως η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι εντελώς άγνωστος. 
Η παράσταση «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» ανεβαίνει στο θέατρο Δανδουλάκη από 10 Οκτωβρίου και πρωταγωνιστούν οι Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Info: Από 10 Οκτωβρίου  στο θέατρο Δανδουλάκη. Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή) 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00 Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) 18:00, βράδυ 21:15 Κυριακή 17:45. Εισιτήρια: €20, 16, 13
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...