Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δυνατό Ρεπερτόριο για το Θέατρο «Πόλη»


Το θέατρο του Δάνη Κατρανίδη και των συνεργατών του εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται την επόμενη σεζόν να συγκεντρώσει σπουδαίους ηθοποιούς και τρία έργα-δυναμίτης, εμμένοντας πάντα στον αρχικό στόχο του δημιουργού του: να στελεχωθεί από την ανερχόμενη νέα γενιά του θεάτρου, η οποία όμως θα συμπορεύεται με την ήδη καταξιωμένη παλαιότερη. Εκτός λοιπόν από το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρτ Άλμπι, στη σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, το οποίο επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με τους Δάνη Κατρανίδη και Μίρκα Παπακωνσταντίνου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και, μαζί, τους Χρύσα Παππά και Παναγιώτη Εξαρχέα, θα παρουσιαστούν ένα σύγχρονο ελληνικό έργο και ένα εφηβικό έργο.

Δυνατό ρεπερτόριο για το θέατρο «Πόλη»
Το μεν πρώτο είναι ο «Αέρας» του διακεκριμένου Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η νεαρή και ραγδαία ανερχόμενη Σύλβια Λιούλου και δύο ικανότατες πρωταγωνίστριες συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής: η Ράνια Οικονομίδου και η Ρένη Πιτακή. Ερμηνεύουν δύο αδερφές, την Έντα και την Νόρα, οι οποίες συναντιούνται ξανά μετά από καιρό με αφορμή το θάνατο της μητέρας τους. Ξεχασμένα μίση και περιουσιακές διεκδικήσεις τίθενται στο επίκεντρο αλλά κυρίως μια συλλογή ζωγραφικών πινάκων μεγάλης χρηματικής αξίας  δηλητηριάζουν όλο και περισσότερο τη μεταξύ τους ατμόσφαιρα. Οι δυο τους, ισάξιες αντίπαλοι, άλλα λένε και άλλα εννοούν, ελίσσονται και στρεψοδικούν αναδεικνύοντας τη βιογραφία μιας ασυνήθιστης οικογένειας. Το αλλόκοτο, το θρίλερ και το κωμικό παντρεύονται αρμονικά καθώς οι λέξεις που ξεστομίζονται λειτουργούν ως προσχήματα και γίνονται αέρας σε μια «κωμωδία», η οποία, εκκινώντας από ένα φαινομενικά παραδοσιακό υλικό θεατρικής γραφής διαρκώς αυτοανατρέπεται και εκπλήσσει, δίνοντας χώρο στο παράλογο, το αντισυμβατικό και το ανοίκειο. 

Το θεατρικό έργο για εφήβους, με το οποίο το θέατρο Πόλη ανοίγει τις πόρτες του στο νεανικό κοινό είναι το σκοτεινό παραμύθι «Frank and Ferdinand» του Samuel Adamson. Θέμα του, η εξαφάνιση 129 παιδιών. Μόνο τέσσερα έμειναν πίσω. Και είπαν την αλήθεια. Η αλήθεια όμως είναι υποκειμενική ή μήπως η πραγματικότητα είναι μία; Το ιδιαίτερο αυτό έργο εξερευνά τις έννοιες της διαφορετικότητας, της αναζήτησης ταυτότητας και της ανάγκης να ανήκεις κάπου.  Σκηνοθετεί η Ελένη Ζαχοπούλου και πρωταγωνιστούν οι Μάνος Βαβαδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Δανάη Επιθυμιάδη, Κόνυ Ζήκου, Άρης Λάσκος και Ελεάννα Παναγουλέα. 

Περισσότερες πληροφορίες: Θέατρο Πόλη, Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, Πλατεία Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό), 2111828900. 

www.athinorama.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...