Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα διεθνής διάκριση για τον «Μικρό βασιλιά»

Η μικρού μήκους ταινία του Σωκράτη Αλαφούζου τιμήθηκε και στο φεστιβάλ του Σαλέντο

Ο «Μικρός Βασιλιάς» (Little King), μικρού μήκους ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία τουΣωκράτη Αλαφούζου, κέρδισε μια ακόμα διεθνή διάκριση. Στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαλέντο ( Salento International Film Festival, 9-15 Σεπτεμβρίου) στην Ιταλία, τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μικρού Μήκους. 

Η βράβευση για τον «Μικρό Βασιλιά» στο Palazzo Galonne στο Tρικάσε και το βραβείο παρέδωσε στον σκηνοθέτη Σωκρ. Αλαφούζο ο Δήμαρχος της πόλης στην τελετή που έγινε στην πρώην Αίθουσα του Θρόνου.
Νέα διεθνής διάκριση για τον «Μικρό βασιλιά»

Πολλές οι διακρίσεις αυτής της ταινίας. Εχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο Κοινού στο 60°N/ Os international film festival στη Νορβηγία, με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε μη αγγλόφωνη ταινία που δόθηκε στον Σ. Αλαφούζο στο Φεστιβάλ της Μαδρίτης, με το Βραβείο αξίας στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης και με το καλύτερο διεθνές βραβείο μικρού μήκους ταινίας στη Νέα Υόρκη (Manhattan Film Festival).

Ο «Μικρός Βασιλιάς» θα προβληθεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και στις τέσσερις ηπείρους. Μέχρι τώρα 22 Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ έχουν εντάξει την ταινία στο πρόγραμμά τους και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Τα αμέσως επόμενα φεστιβάλ για την ταινία του Σ. Αλαφούζου είναι το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Δράμα, το Luxor Egyptian & European Film Festival (Αίγυπτος), το Healdsburg International Short Film Festival (USA), το Tangier Mediterranean Short Film Festival (Μαρόκο), το Cyprus International Film Festival (Κύπρος), το Crystal Palace International Film Festival (Αγγλία), το London Greek Film Festival, το Baghdad International Film Festival, το Tyrolean Independent Film Festival ( Αυστρία) και το San Jose Short Film Festival (USA).

Στην ταινία, εκτός από τον Σωκράτη Αλαφούζο, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ηρώ Λούπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αννα Μιχαήλου, Ακήλας Καραζήσης, Βάνα Πεφάνη, Αριελ Κωνσταντινίδη, Βύρωνας Κολάσης, Χάρης Μαυρουδής.


www.tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...