Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το «Ακροπόλ» για τη σεζόν 2012-2013


Έντεκα νέες παραγωγές, άνοιγμα σε δύο επιπλέον θεατρικούς χώρους, αλλά και ένας πλουραλιστικός προγραμματισμός δίνουν το στίγμα του θεάτρου για την νέα σεζόν.
Έντεκα νέες παραγωγές εκ των οποίων οκτώ ολοκαίνουργιες, άνοιγμα σε δύο επιπλέον θεατρικούς χώρους, τα θέατρα «Βασιλάκου» και «Ροές», αλλά και ένας πλουραλιστικός προγραμματισμός που σε πολλούς θύμισε Κρατικό Οργανισμό, δίνουν το στίγμα που ακολουθεί για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2012- 2013 το θέατρο «Ακροπόλ».
Με  τέσσερις παραγωγές («Ερωτόκριτο», «Αμάν Αμίν», «Ηλίθιος», και η καλοκαιρινή συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ «Το μεγάλο μας Τσίρκο») με πληρότητα μεγαλύτερη του 75% η περσινή πρώτη χρονιά του υπό νέα καλλιτεχνική διεύθυνση ανακαινισμένου «Ακροπόλ», κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη – πέρα από το καλλιτεχνικό της σκέλος και ως προς το εμπορικό. «Είμαστε ευτυχείς!» δήλωνε για την περασμένη σεζόν ο Θεοφάνης Κιρκινέζος, ανακοινώνοντας το νέο πλούσιο πρόγραμμα, περιτριγυρισμένος από σπουδαίους σκηνοθέτες του θεάτρου μας, όπως ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Νίκος Μαστοράκης, από ηθοποιούς όπως η Όλια Λαζαρίδου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, αλλά και από τις φρέσκιες δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου όπως ο σκηνοθέτης Ευριπίδης Λασκαρίδης και οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Κατερίνα Γερονικολού. Όπως ανακοινώθηκε στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου δύο είναι οι φετινές καινοτομίες του θεάτρου «Ακροπόλ»:
• Η μεταμεσονύκτια σκηνή που εγκαινιάζει από τις 30 Νοεμβρίου ο Γρηγόρης Καραντινάκης με την σκηνοθεσία του πάνω στον “Frankenstein Junior” του Μελ Μπρουκς (κάθε Παρασκευή και Σάββατο)
• Καθώς και η Νεανική Σκηνή η οποία από τις 20 Νοεμβρίου περιοδεύει σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας με το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά (με τους Α. Αϊδίνη, Α. Μαυρόπουλο και Ιωάννα Πιατά).

Κατά τα άλλα, στην Κεντρική Σκηνή του «Ακροπόλ» ξεχωρίζει η σκηνοθεσία του «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ από τον Σπύρο Ευαγγελάτο που θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Μαρτίου με τους Γιώργο Αρμένη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αριέτα Μουτούση. Νωρίτερα, από τις 5 Δεκεμβρίου θα έχει προηγηθεί η «Αγία Ιωάννα των σφαγείων» του Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με τους Βίκυ Βολιώτη και Αιμίλιο Χειλάκη. Ενώ, η σεζόν ξεκινά επίσημα στις 10 Οκτωβρίου με την επανάληψη του «Μεγάλου μας τσίρκου» όπως το σκηνοθέτησε φέτος το καλοκαίρι ο Σωτήρης Χατζάκης. Ανήμερα και την επομένη των Χριστουγέννων θα δοθούν και οι δύο τελευταίες παραστάσεις του «Αμερικανού» του Παπαδιαμάντη από τον Θανάση Σαράντο.
Την παιδική σκηνή του θεάτρου «Ακροπόλ» αναλαμβάνουν και φέτος η Σοφία Σπυράτου (σκηνοθεσία) και ο Στρατής Πασχάλης (διασκευή) παρουσιάζοντας τον «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα.
Στο θέατρο «Ροές» η σεζόν ξεκινά με την επανάληψη της «Ρώσικης Ρουλέτας» που σκηνοθέτησε η Λιλλύ Μελεμέ για το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης  και θα πάρουν σκυτάλη, από τις 9 Νοεμβρίου οι «Καρέκλες» του Ιονέσκο με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη. Ενώ, από τις 30 Ιανουαρίου 2013 η Έρση Βασιλικιώτη αναλαμβάνει να ανεβάσει το έργο των Κεχαϊδη- Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» σε διανομή που θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Τέλος, από τις 5 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βασιλάκου, έπειτα από δυόμιση χρόνια αναβολών, ο Πέτρος Ζούλιας θα σκηνοθετήσει το «Μ’ αγαπάς δεν μ’ αγαπάς» της Φωτεινής Τσαλίκογλου με τις Ρέννη Πιττακή και Πέγκυ Τρικαλιώτη.
Info: www.acropoltheater.gr

www.tospirto.net/Έλενα Γαλανοπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...